obfitanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Mało osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak dużo wspaniałych naturalnych barwników znajduje się...
Praca ta jest wyjątkowo niebanalną pozycją w literaturze naukowej dotyczącej problemów zaburzeń odżywiania się. Jest interesująca jako źródło wiedzy o dotychczasowych badaniach w tej dziedzinie,...
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii zezwala na sprawne opanowanie koniecznego w pracy słownictwa. Trafnie dostosowane ćwiczenia posiadają na celu zapewnienie...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam bezustannie, iż tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Nie od dziś wiadomo, iż nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Ukazuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad...
Dynia to zdecydowanie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na kolisto! Pieczoną, gotowaną, smażoną a choćby na bezkompromisowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i realizowanie usług gastronomicznych). Przedstawia wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Ateny nie są nietrudnym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć lecz i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera...
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Przedstawia wiedzę i uczy...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych: pokazuje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
nieprzeciętne przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie i wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszystkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z różnymi dodatkami,...
Lekko & zdrowo to kolekcja wyjątkowych książek kulinarnych zawierających proste przepisy na szczególnie smaczne dania. Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane receptury...