pokaźnanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niedużo osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak sporo genialnych naturalnych barwników znajduje...
Katarzyna Cichopek, modna aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a zwykle mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom prawidłowy wzrost i rozwój, dbając o ich zdrowe...
Davide Bertinotti i Massimo Faraggi, autorzy bestsellera La tua birra fatta in casa (Twoje piwo domowe), zebrali w tej książce różnorakie receptury umożliwiające produkowanie we własnej kuchni...
Praca ta jest nad wyraz interesującą pozycją w literaturze naukowej dotyczącej problemów zaburzeń odżywiania się. Jest ciekawa jako źródło wiedzy o dotychczasowych badaniach w tej dziedzinie, jest...
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii zezwala na skuteczne opanowanie koniecznego w pracy słownictwa. Trafnie dostosowane ćwiczenia posiadają na celu zapewnienie...
- Podstawowa metoda przygotowania sera- Sery włoskie i z innych krajów- świeże receptury, nowe triki i świeże sekretyPrzygotowanie posiłków w domu ma same mocne strony: je się smaczniej, zdrowiej i...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam nieustannie, iż tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Przedstawia wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca...
Dynia to bezsprzecznie królowa jesieni. Majestatyczna i nieszablonowa. Można jeść ją na krągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a choćby na surowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi...
Fascynacja smakami i aromatami, pionierskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na interesującą książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Prezentuje wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Ateny nie są nieskomplikowanym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, lecz żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna...
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Demonstruje wiedzę i uczy...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych: ukazuje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
wyśmienite przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie, a także wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszystkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z różnymi...
Lekko & zdrowo to seria unikatowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na bardzo smaczne dania. Każda z książek stanowi bezusterkową pomoc w kuchni. Proponowane...
Rodzinne gotowanie to coś więcej aniżeli tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla małych i sporych. Autorka akcentuje,szczególnie ważne...