Porównaj zanim kupisz

Ateny nie są przystępnym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, lecz żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w kulinarną podróż po zakątkach greckiej stolicy.

To album o historii miasta, o greckich bogach, o drogach i bezdrożach, o owcach i kozach, a także o kościołach i świątyniach, a także - a może typowo – o doskonałej greckiej kuchni, która potrafi skraść niejedno serce.

Bartek Kieżun – specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych.

Publikuje w „Kukbuku", „Podróżach", „Twoim Stylu" i „Magazynie Wino". Stale współpracuje z portalem Wirtualna Polska. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje nieszablonowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje w konkursach kulinarnych.

Jego pierwsza książka Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018 za najlepszy przewodnik kulinarny roku. Z kolei Portugalia do zjedzenia zajęła 3. Miejsce w kategorii kuchnia śródziemnomorska w prestiżowym konkursie Gourmand Cookbook Awards 2020.

Tytuł Ateny do zjedzenia Autor Bartek Kieżun Wydawnictwo Buchmann EAN 9788383181882 ISBN 9788383181882 Kategoria Kuchnia,diety\Inne ilość stron 288 Rok wydania 2022 Wydanie 1

Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x