sporanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niewiele osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak sporo perfekcyjnych naturalnych barwników...
Katarzyna Cichopek, popularna aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a w głównej mierze mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom dobry wzrost i rozwój, dbając o ich...
Praca ta jest wyjątkowo interesującą pozycją w literaturze naukowej dotyczącej problemów zaburzeń odżywiania się. Jest atrakcyjna jako źródło wiedzy o dotychczasowych badaniach w tej dziedzinie,...
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii umożliwia produktywne opanowanie niezbędnego w pracy słownictwa. Trafnie przypasowane ćwiczenia mają na celu zapewnienie...
Gotuj kolorowo!KOLOROWANKI i PRZEPISYGotujesz coś smacznego i czekając na obiad czas możesz zapełnić ilustrowaniem dania. Książka łączy popularne ostatnio kolorowanki z tematami smacznymi...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam bezustannie, że tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
W rolach głównych: kasza gryczana, amarantus, komosa (quinoa), brązowy ryż, soczewica, płatki owsiane, kasza jaglana, orkisz, kuskus i inne superzboża. Z tej książki czytelnik dowie się wszelkiego...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Ukazuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad...
Książka dla wszelkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najlepsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri...
Dynia to ewidentnie królowa jesieni. Majestatyczna i nieszablonowa. Można jeść ją na kolisto! Pieczoną, gotowaną, smażoną a choćby na surowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi...
Fascynacja smakami i aromatami, prekursorskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na interesującą książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Przedstawia wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Ateny nie są przystępnym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, lecz żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć lecz i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna...
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Ukazuje wiedzę i uczy...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz, a także technik żywienia i usług gastronomicznych: ukazuje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Czy masz czas na ulepszenie zdrowia?obecnie na wszystko brakuje nam czasu. A już niewątpliwie na stanie „przy garach", choćby gdy mamy do wykarmienia całą rodzinę. Coraz częściej w takich...
DMSO (dimetylosulfotlenek) jest naturalnym produktem pozyskiwanym z drewna. W licznych badaniach wykazał on dużą ilość leczniczych oddziaływań na ludzki i zwierzęcy organizm. Może wchłaniać się...
doskonałe przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie, a także wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszelkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z przeróżnymi...
Wielu z nas już wie, że większość diet po prostu nie działa. Co więcej zaczęliśmy częściej chorować i przybierać na wadze dokładnie wtedy, gdy rozpoczęliśmy liczenie kalorii i jedzenie wszystkiego,...
Lekko & zdrowo to kolekcja nieszablonowych książek kulinarnych zawierających łatwe przepisy na niezwykle smaczne dania. Każda z książek stanowi bezawaryjną pomoc w kuchni. Proponowane receptury...
Istnieją tysiące teorii na temat prawidłowego sposobu odżywiania. Czytamy o nowych dietach, które pojawiają się w mediach społecznościowych, czasopismach i reklamach oraz poznajemy coraz bardziej...