obszernanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niewiele osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak dużo nadzwyczajnych naturalnych barwników...
Katarzyna Cichopek, modna aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a typowo mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom korzystny wzrost i rozwój, dbając o ich zdrowe...
funkcjonalny poradnik, w którym odnajdziesz dane dotyczące zasad zdrowego żywienia, tabelę kalorii i opis skutecznych diet odchudzających wraz z przepisami: śródziemnomorskiej, Michaela Montignac,...
Praca ta jest bardzo interesującą pozycją w literaturze naukowej dotyczącej problemów zaburzeń odżywiania się. Jest atrakcyjna jako źródło wiedzy o dotychczasowych badaniach w tej dziedzinie, jest...
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii umożliwia wydajne opanowanie niezbędnego w pracy słownictwa. Trafnie dobrane ćwiczenia mają na celu zapewnienie efektywnej...
Podtytuł Porady Lekarza Rodzinnego 139 Autor von Basse Monika Język polski Wydawnictwo Literat ISBN 9788381148733 Rok wydania 2020 Wydanie 1 ilość stron 32 Oprawa Miękka Format 14.8x21.0cm Ciężar...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam nieustannie, że tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Poradnik kulinarny zawierający przystępne przepisy na zdrowe i smaczne potrawy z owocami egzotycznymi i informacje o pochodzeniu, zaletach i sposobach jedzenia m.in. Mango, karamboli, liczi, fig,...
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
funkcjonalny poradnik zawierający najnowsze dane na temat zwykle występujących zatruć bakteryjnych, wirusowych, a także chorób pasożytniczych przewodu pokarmowego. Odszukasz tu najważniejsze...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Przedstawia wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca...
Dynia to ewidentnie królowa jesieni. Majestatyczna i nieszablonowa. Można jeść ją na kolisto! Pieczoną, gotowaną, smażoną a choćby na minimalistycznie. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które...
Fascynacja smakami i aromatami, pionierskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na interesującą książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i realizowanie usług gastronomicznych). Ukazuje wiedzę i uczy...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Ateny nie są nieskomplikowanym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna...
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Demonstruje wiedzę i uczy...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz, a także technik żywienia i usług gastronomicznych: pokazuje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
znakomite przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie i wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszystkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z najróżniejszymi...
Lekko & zdrowo to linia unikatowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na szczególnie smaczne dania. Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane...
Poradnik dotyczący zdrowego żywienia małych dzieci zawierający kilkadziesiąt przepisów na zdrowe i smaczne potrawy (jak np. Zupa dyniowa, marchewka i koper włoski z ryżem, wesołe kanapki, tort...
Rodzinne gotowanie to coś więcej aniżeli tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla niewielkich i sporych. Autorka eksponuje,niezwykle...