Siostra Salomea fantastycznie gotuje. Uwielbiam jej kuchnię! Siostra Anastazja FDC O makaronach wiemy prawie wszystko. Każdy przecież od czasu do czasu gotuje spaghetti, penne, świderki czy...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak za każdym razem – ładnie, niebanalnie i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków znajdziemy...
To może być najważniejsze spotkanie w twoim życiuCzy wiesz, kim jesteś? Czy znasz swoją prawdziwą wartość? Czy masz odwagę odkryć nieśmiertelny diament?Książka ojca Richarda Rohra pomoże Ci spotkać...
Książka jest kolejną publikacją w serii wydawnictwa Difin poświęconej sztuce i arteterapii. Ma formę przewodnika po metodzie projektów. Zostały w niej opisane założenia metody, jej pochodzenie i...
Kalafior jest królem.Jeśli myślisz, iż kalafior można zjeść wyłącznie z masłem i bułką tartą, to znaczy, iż tak naprawdę nic nie wiesz o tym cudownym warzywie. Gdyby się uprzeć, można by go jeść od...
Epidemia samotności rozprzestrzeniająca się w XXI wieku niszczy zdrowie fizyczne i psychiczne wielu ludzi. Mit miłości romantycznej motywuje do poszukiwania wspaniałego partnera, partnerki. Mało...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, ciekawych restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych...
60 przepisów na niedużo kalorii i dużo radości. Książka "Romans z gotowaniem" powstała dzięki miłości od pierwszego wejrzenia. Spod ręki autorki wychodzą kusząco chrupiące racuchy, pyszne...
nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najlepsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na słodkie...
W Polsce są modne owoce jagodowe, których dużo możemy uprawiać w naszych ogródkach. Część z nich to gatunki rodzime, inne to przybysze z szerokiego świata, które perfekcyjnie zaadaptowały się w...
Dla każdej mamy, która szuka własnego sposobu na wychowywanie dzieci. Terror ekożelków to niezwykle zabawny zbiór anegdot z życia Stefanie Wilder-Taylor, i jej dzieci. Poszczególne rozdziały...
Nie angielska, nie hiszpańska, nie francuska, a niemiecka liga piłkarska jest w dzisiejszych czasach najszczególniej perspektywiczną organizacją sportową pod kątem możliwości rozwoju. Bundesliga,...
Kompleksowy poradnik, który zabiera czytelnika w podróż po kocim świecie. Małgorzata Biegańska-Hendryk, autorka bloga kocibehawioryzm.pl, technik weterynarii, zoodietetyk kotów i dyplomowana...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty wspaniale znajdujące się we...
Dziesięć wskazówek mistrza duchowegoŚwięty Ignacy Loyola, niezastąpiony przewodnik na drodze życia duchowego, zebrał swoje doświadczenia w dziesięciu krótkich maksymach. Od wieków stanowią one...
Konserwuje żywność, upraszcza jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
nieprzeciętny poradnik, z którego dowiemy się, jak wychować dziecko odporne na stres. I nie chodzi tutaj o ochronę dzieci przed stresem i niepowodzeniami, ale o to, żeby nauczyć je stosownie...
Słodkie, miękkie ciasteczka na drugi śniadanie, ładnie udekorowane i zapakowane jako niecodzienny podarek, bogate w smaku, sycące batoniki do kosza piknikowego to tylko niektóre z wielu pomysłów na...
Smaczne i pożywne, stosowne na każdą porę roku, mogą także wspomagać oczyszczanie naszego organizmu! Detoks za pomocą zup? Tak, to osiągalne! Na czym polega zupowy detoks? Jak dodać swojej cerze...
Każdy łasuch powie o miodzie: „słodycz”. Ci, którzy ufają medycynie naturalnej, nazwą go cudownym lekarstwem. Dla amatorów zdrowego odżywiania się jest źródłem wielu cennych wartości odżywczych, a...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym możliwym zarysie – to spełnienie marzeń entuzjastów...
najkorzystniejsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Mieści 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne...
Pojawiają się na stole na co dzień i od święta. W kuchni polskiej częściej aniżeli w innych - trudno w końcu wyobrazić sobie klasyczny polski obiad bez zupy! Sycą, rozgrzewają, dostarczają...