Porównaj zanim kupisz

nowe, zwiększone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najkorzystniejszy przewodnik kulinarny roku.

"Italia do zjedzenia" jest to nieszablonowym połączeniem książki kulinarnej i subiektywnego przewodnika po Włoszech. Wewnątrz odnajdziemy historię kuchni i sztuki opatrzoną zdjęciami z licznych podróży autora do Italii.

„Moja książka jest konsekwencją wielu lat podróży do Włoch i zdobywania wiedzy o kulinariach i włoskiej sztuce, którą uwielbiam tak samo jak włoskie jedzenie. Może być po prostu książką kucharską, ale może również być przewodnikiem po rozmaitych zakątkach Italii.

Można w niej znaleźć nieco anegdot o włoskiej historii, o tym jakie dzieje posiadają za sobą sławne dania kuchni włoskiej. Wszystko po to, aby zrozumieć jak z wielkim, nie tylko kulinarnym dziedzictwem, mamy do czynienia na półwyspie Apenińskim.” Bartek Kieżun Bartek Kieżun - dziennikarz kulinarny i bloger związany z magazynem Kukbuk.

Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w magazynie Kukbuk. Stale współpracuje z Radiem Kraków i portalem Wirtualna Polska. W przerwach w pisaniu i gotowaniu prowadzi Miejsce Sklep – galerię z polskim dizajnem lat sześćdziesiątych.

Absolwent krakowskiej Szkoły Sommelierów. Pierwszy polski zdobywca Barilla Cup. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty, organizuje unikatowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych.

Jego pierwsza książka „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku. Tytuł Italia do zjedzenia Autor Bartek Kieżun Wydawnictwo Buchmann EAN 9788328096981 ISBN 9788328096981 Kategoria Kuchnia,diety\Inne liczba stron 304 Rok wydania 2022 Oprawa Twarda

Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x