Porównaj zanim kupisz

W Polsce są modne owoce jagodowe, których mnóstwo możemy uprawiać w naszych ogródkach. Część z nich to gatunki rodzime, inne to przybysze z szerokiego świata, które genialnie zaadaptowały się w naszych warunkach.

Do owoców jagodowych zaliczamy m.in. Truskawki, jagody, maliny, porzeczki białe, czarne i czerwone, borówkę amerykańską, agrest i poziomki. Zwykle są dodatkiem do deserów lub ciast, przygotowujemy z nich przetwory i napoje (te alkoholowe i bez).

Wszystkie te przepisy znajdą się w książce, jak i te najnowsze, progresywne, które łamią smaki oraz nasze przyzwyczajenia. Indyk faszerowany nadzieniem z konfiturą borówkową czy truskawki i mięta do pieczystego$190 A jednak.

Co więcej, to jest pyszne. Nowa formuła dla dań z udziałem polskich owoców jagodowych sprawdza się nie tylko na polskich stołach, lecz rusza na kulinarne podboje! Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x