Zdrowe jelita to wyczerpujący, rzetelny poradnik dla osób chorujących na SIBO – przerost flory bakteryjnej w jelicie cienkim.Ból brzucha, dyskomfort, wzdęcia, biegunki i zaparcia to tematy, o...
Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, jednocześnie młodych, jak i starszych. To wartość, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy...
Fascynacja smakami i aromatami, nowatorskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na interesującą książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Konfitury, dżemy, kiszonki... Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych przetworów. Zamknięte w słoikach skarby lata są nie tylko pyszne, lecz też zdrowe! A ich przygotowanie wbrew pozorom nie musi...
Wez udzial sie w wegetarianskiej uczcie i zakochaj sie w bezmiesnym gotowaniu! Masz ochote na cos pysznego$765 Cos szybkiego i sycacego, a moze cos bardziej wykwintnego, co zniewoli cie...
W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnorodnych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, papryka czy...
Życie to kombinacja magii i makaronu Federico Fellini Żadne danie w historii nie ma tak wielu wariantów, odcieni, kształtów, smaków i konsystencji jak zwykły makaron. Przygotuj samodzielnie...
Łosoś zapieczony z zielonymi warzywamiKopytka z wędzonym twarogiemChałka z kruszonąZupa pomidorowa z trzech ryb i niemało innych apetycznych przepisów Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko zbiór...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Ukazuje wiedzę i uczy...
Przygotuj sobie coś pysznego w kwadrans! Marta Maciurzyńska, autorka lubianego profilu na Instagramie @zdrowo_w_15_minut powraca z kolejną częścią swojej bestsellerowej książki i mnóstwem...
Polskie pola i ogrody kryją w sobie dużo kulinarnych skarbów. Ta książka uczy, jak wprowadzić do codziennego menu rośliny o niebanalnych smakach i wartościowych składnikach. Z pokrzywy i stokrotki,...
Świeżo wypieczony chleb o chrupiącej skórce.Pachnące latem racuchy z jabłkami.Delikatne kluski kładzione z rozpływającym się masłem.Knedle ze słodkimi truskawkami polane śmietaną.Lekkie jak chmurka...
Masz dość codziennego liczenia kalorii, planowania jadłospisów i starannego sporządzania listy zakupów? Anna Zyśk, autorka modnego profilu @jedz.pysznie, przychodzi z pomocą! Jedz zdrowo i nie...
Wiesz co jeść, lecz nie wiesz jak?To, wbrew pozorom, bardzo powszechny problem. Co gorsza, okazuje się, iż jest on odpowiedzialny za rozkwit w naszym społeczeństwie tzw. Chorób cywilizacyjnych....
Comfort food to jedzenie dla ciała i duszy! Przypomnij sobie ukochane dania z dzieciństwa, miłe chwile spędzone w kuchni z mamą albo babcią. Ta książka to zbiór konwencjonalnych polskich przepisów,...
Jedz pysznie i zdrowo poprzez cały rok! To właśnie świeże warzywa i owoce z lokalnych upraw powinny być podstawą naszej diety. W odpowiednim dla nich sezonie są nie tylko najtańsze,przeważnie...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Ateny nie są prostym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, lecz żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas...
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować rozmaite gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i szykowne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń i karmazyn, flądra,...
Nie masz czasu na gotowanie? Każdego dnia zastanawiasz się, co zjeść, by było zdrowo i smacznie, a przy tym łatwo i szybko? Nie musisz sięgać po gotowe dania – wystarczy kilka ulubionych produktów...
PONAD 150 PYSZNYCH PRZEPISÓW NA ZDROWE POSIŁKI DLA PRZYSZŁYCH MAM!No i stało się! Będziesz mamą! z całą pewnością towarzyszą ci nie lada emocje, a obok radości pojawia się także niepokój o przebieg...
Sałatki warzywne, to modna, lecz nie za każdym razem wykorzystywana poprzez osoby odchudzające się tak zwana dieta redukcyjna. Dostarcza ona organizmowi poniżej 1000 kalorii dziennie. Dzięki temu...
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakuami? Do czego podaje się wasabi? Co powoduje, że sushi potrafi olśnić choćby najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbily...
Kuchnia koreańska? Powiesz: wiem, to przecież kimchi! Masz rację,jednakże kiszona na ostro kapusta (zwana u nas pekińską) jest – obok bap, czyli ryżu – sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego...