Dzisiejsza kuchnia wyjątkowo się zmienia, lecz mimo wszystko cenimy w niej to, co należycie znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z...
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało niemało czynników. Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób przystępnych, w tej szerokości...
Ta książka w całości zmieni twoje spojrzenie na gotowanie w plenerze! odszukasz tu przepisy autorskie, a także konwencjonalne, przeniesione z kuchni tradycyjnej do polowej, żeby żar z ogniska dodał...
Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
komplet gromadzi trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok " W konwencjonalnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy mają mnóstwo smaków, jadamy już nie tylko...
JEDYNA TAKA PSIĄŻKA KUCHARSKA 63 przepisy na przepyszne, zdrowe i pełnowartościowe posiłki dla każdego psa Twój pies uwielbia ruch i długie zabawy? Zapewnij mu odpowiednią dawkę energii i ugotuj...
Davide Bertinotti i Massimo Faraggi, autorzy bestsellera La tua birra fatta in casa (Twoje piwo domowe), zebrali w tej książce różnorakie receptury umożliwiające produkowanie we własnej kuchni...
najbardziej KOMPLETNA KSIĄŻKA KUCHARSKA SIOSTRY ANASTAZJI! Kolejna i zarazem ostatnia obszerna Księga Siostry Anastazji stanowi prawdziwe kulinarne kompendium, w którym tradycyjne receptury...
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii zezwala na efektywne opanowanie potrzebnego w pracy słownictwa. Optymalnie dopasowane ćwiczenia mają na celu zapewnienie...
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało mnóstwo czynników. Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości...
Podręcznik został napisany zgodnie z programem nauczania i ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02. Treści zawarte w...
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, tradycyjne i oryginalne. Jeśli lubisz eksperymentować, mieszać smaki, z ziemniaków...
Ksiażka kucharska o klasycznej polskiej kuchni z przepisami i fotografiami dań. Tytuł Domowa kuchnia polska wer. Niemiecka Autor Rafał Jabłoński Wydawnictwo Festina EAN 9788361511212 ISBN...
Domowe wino może powstać nie tylko z winogron. Wyrób win z innych owoców i z warzyw, kwiatów, ziaren i ziół to hobby z tradycjami. Produkcja trunków z tych części, które zgromadzisz w przydomowych...
Odkryj zieloną stronę mocy! Kilka lat temu autorka wraz ze swoją rodziną przeszła na dietę w całości roślinną. Zadecydowały o tym względy etyczne, a zmiana momentalnie zaowocowała poprawą jakości...
Poradnik kulinarny zawierający przystępne przepisy na zdrowe i smaczne potrawy z owocami egzotycznymi, a także dane o pochodzeniu, zaletach i sposobach jedzenia m.in. Mango, karamboli, liczi, fig,...
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
O tym, iż jedzenie to czysta przyjemność, nie trzeba nikogo długo przekonywać. Za sprawą tego wydania pragniemy udowodnić,jednakowo satysfakcjonujące jak spożywanie jest przyrządzanie posiłków. Daj...
Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! atrakcyjna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Demonstruje wszystkie potrawy i ich elementy, które sprawiły, iż...
Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia i absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. Mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała...
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy,...
Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian!Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym średniowieczu, z reguły przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak menu...
Książka ta opowiada jak samodzielnie, domowymi sposobami przygotować:- soki i kompoty z owoców - dżemy i konfitur- przeciery warzywne i owocowe - marynowane warzywa i grzyby - kiszone warzywa Tytuł...
Choć pierwszy zapis o drinku, cocktailu odszukamy w angielskiej książce kucharskiej z XVI w., to nie ulega wątpliwości, iż ojczyzną drinków jest Ameryka, gdzie w 1806 r. Pojawiła się pierwsza...