Od dnia premiery przez prawie rok na liście bestsellerów New York Timesa. Ponad 100 przepisów na ulubione dania twórców bloga Thug Kitchen - bezkompromisowych w kwestii zdrowia i języka....
Nigdy dotąd żywność i zdrowie nie cieszyły się tak wielkim zainteresowaniem $306 temat ten zaprząta uwagę każdego, kto choć trochę troszczy się o korzystną kondycję swego organizmu. Pożywienie może...
Prezentowy pakiet dwóch książek Pani Ewy Wachowicz:,,Ewa gotuje", a także,,Słodki świat".,,Ewa gotuje" Gotować smacznie, ekspresowo i zdrowo...$818 Czemu nie! Taka właśnie jest prywatna...
Światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii i dyrektor Centrum Celiakii na Uniwersytecie Columbia Peter H.R. Green, a także Rory Jones napisali wspaniałą książkę na temat glutenu. Objaśniają w...
Zbieranie plonów powoduje ogromną radość, a nic nie smakuje tak należycie, jak to, co się samemu wyhodowało. Choćby na najmniejszym balkonie znajdzie się miejsce na skrzynkę z sałatą albo...
Jedna z pierwszych publikacji z przepisami wegetariańskimi, jaka ukazała się w Polsce, na których wychowały się już pokolenia wegetarian. Broszurka ta zadowala się nadal ogromnym powodzeniem wśród...
innowacyjne zasady odżywiania. Przepisy mistrzów promują jeden z najnaturalniejszych sposobów odżywiania oparty na nisko przetworzonej żywności roślinnej. Dr LeAnne Campbell, poprosiła światowej...
CHOROBIE ALZHEIMERA MOŻNA ZAPOBIEC! Większość osób uważa, iż albo nic nie da się zrobić, by uniknąć choroby Alzheimera, albo można jej uniemożliwiać tylko w szczególnie niewielkim stopniu. Naukowcy...
stworzony jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i oryginalne danie. Istnieje mnóstwo wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny albo wegetariański. W książce...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to niezwykle cenny komponent naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je ochoczo, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a...
Od tysiącleci ludzie nie szczędzili czasu ni wysiłku, by zdobyć świeżo zmielone zboże. W dzisiejszych czasach w ofercie supermarketów znajdują się także produkty z pełnego przemiału, np. Z...
starannie wydana i gruntownie przeredagowana książka autorstwa Henryka Dębskiego, przynosi spory zbiór wiadomości o myśliwskiej sztuce kulinarnej. Jak pisze we wstępie sam autor „ Książka, którą...
Czy może być coś lepszego niż pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika? Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i przystępny sposób...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych elementów. Dość rezygnacji z ulubionych, klasycznych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i tak samo...
Wieprzowina to nie tylko pieczony schab czy kotlet schabowy. Z dobrze przyrządzonej wieprzowiny przygotujesz pyszny powszedni obiad lub gustowne potrawy na unikatowe okazje. W książce wynajdziesz...
Oddaję w Wasze ręce zbiór moich ulubionych przepisów, wyszukanych w szufladach i notesach mamy, babć, a także ciotek. Receptury na smaczne jedzenie, które od za każdym razem podawało się w moim...
Pozycja wyjątkowa w tegorocznej ofercie wydawnictwa, powstała pod patronatem Anny Komorowskiej, Małżonki Prezydenta RP.W ładnej, bogato ilustrowanej, albumowej książce znalazły się propozycje...
Od kiedy Japończycy jadają sushi$919Czy gospodarzowi wypada samemu napełnić kieliszek alkoholem$920 Czy ryż jest podstawowym pożywieniem Japończyków$921 Kiedy w Japonii pojawiły się pierwsze...
Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Za każdym razem świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu, bez konserwantów. To jest możliwe i wcale przystępne. Wystarczy...
Autorka Jadalnych kwiatów i Pysznych chwastów powraca z nowymi inspiracjami. Tym razem postanowiła przyrządzić różę. Czy królowa kwiatów może być nie tylko smacznym dodatkiem kulinarnym, ale i...
Zdrowie zaczyna się w brzuchu Justina i Erici Sonnenbergów to książka, która uczula nas na zależność między prawidłowymi bakteriami a wytrzymałością. Mikroflora jelit jest unikalna i wpływa na...
Pierwsza z kolekcji "Polskie smaki Mikołaja Reya" niezwykła książka kucharska.Mikołaj Rey – francuski kucharz polskiego pochodzenia, potomek Mikołaja Reya z Nagłowic, uczestnik programu...
aktualnie powszechnie przyjmuje się, iż dieta oparta na zbożach, owocach i warzywach strączkowych to przepustka do zdrowia i witalności. Zważywszy na ograniczony wpływ tego rodzaju diety na...
Chudnij z indeksem glikemicznym to bardzo przystępny i klarowny poradnik stosowania diety opartej o indeks glikemiczny produktów spożywczych. Dieta IG jest przystępnym, zdrowym i produktywnym...