Początek wiosny, czas nadziei Święta obszernej Nocy przepełnia radość. Odradzające się życie symbolizują jaja, bez których nie obędzie się świąteczne śniadanie. A co poza konwencjonalnym żurkiem...
Czy posiadasz dość energii? Czy budząc się rano, z optymizmem myślisz o czekających Cię zadaniach i czynnościach dnia? Czy masz ochotę do działania? A może czujesz się przeciążony? Usiłujesz robić...
Nalewki - moje ciche przyjaciółki na niepogodę za oknem,także na niedyspozycje ciała i ducha. Kusząco zerkające z półek spiżarnianych. Dumnie oczekujące na nasze och i ach kiedy nalane do...
Kompetentne wskazówki na temat domowych sposobów utrwalania mięs: solenia, peklowania i wędzenia z starannymi recepturami. Dzięki prezentowanej książce poznasz podstawowe zasady i metody wędzenia,...
GWIAZDKA W GARNKU I KIELISZKU – unikatowa książka napisana przez Agnieszkę Kręglicką i Sławomira Chrzczonowicza jest kompendium wiedzy koniecznej aby w najlepszy i najprostszy sposób ułatwić...
Prostota, przyjemność, pasja i miłość – to z tych komponentów stworzycie najlepsze dania! Zapraszam Was na drugą część kulinarnej przygody, która powstała właśnie dzięki tym tajnym składnikom....
CIĄŻA I WITAMINY. Przewodnik ortomolekularny dla matki i dziecka Helen Saul Case Ciąża i witaminy to książka inna niż pozostałe publikacje dotyczące zdrowia ciężarnej kobiety. Dotychczas autorzy...
często chwalimy kuchnię obcych krajów, nie znając własnych kulinarnych tradycji. A te są niesamowicie bogate! Każdy region polski znamionuje się odmienną kuchnią, która obfituje w wyjątkowe smaki,...
wyjątkowa książka mistyczno-kulinarna autorstwa Lary Gessler. Orzechy i pestki kochamy wszyscy, zwłaszcza Lara Gessler. W jej rodzinnym domu worek orzechów łuskanych w czasie przygotowań do Bożego...
Kochamy ziemniaki i zjadamy ich naprawdę dużo. To bez dwóch zdań najistotniej modne warzywo na polskim stole. Nie warto jednak ograniczać się jedynie do puree podawanego na obiad razem ze...
Dawno, dawno temu, kiedy blender kuchenny był absolutną nowością, a sprzedawczynie w delikatesach zapytane o soczewicę lub produkty sojowe robiły wielkie oczy... Czyli przed ponad dwudziestoma...
zgromadzone w książce porady i przepisy na nalewki pochodzą z… wszystkąd! Jako chemik technolog środków spożywczych z wykształcenia i z racji poprzez sporo lat uprawianego zawodu z własnej...
Czy można odkryć receptę na życie dzięki kuchni francuskiej? Czy prostota i miłość wystarczą, żeby odnaleźć drogę do szczęścia?Wyobraź sobie, iż spotykasz francuskiego szefa kuchni, który serwuje...
Napisana żywym i dostępnym językiem książka Psychologia odżywiania się. Od zdrowych do zaburzonych zachowań żywieniowych, pozwala lepiej zrozumieć, dlaczego jemy to, co jemy, oraz stanowi bezcenne...
Kuchnia włoska to nie tylko pizza i spaghetti, włoskie dania odznaczają się dużą różnorakością i zróżnicowanymi smakami. Ponadto są szczególnie zdrowe, mnóstwo z tych potraw polecanych jest poprzez...
ale nie brakuje dowodów na to, że regularne i zbilansowane posiłki posiadają widoczny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie i koncentrację, wielu z nas wciąż z trudnością przychodzi wypracowanie w...
Poradnik ten jest skierowany do osób z nadwagą, a typowo z problemem cukrzycowym. Jednocześnie insulinooporność, czyli stan o krok przed cukrzycą typu II, jak i pełnoobjawowa choroba wymagają...
Nie ma żadnych eliksirów, które w cudowny sposób rozprawią się z chorobą, wszak cudem dla naszego zdrowia jest normalność. A normalność jest prosta i urodziwa - normalne jest bowiem życiodajne...
Produkcja zwierząt rzeźnych jest jedną z głównych przyczyn zanieczyszczenia środowiska, występowania kwaśnego deszczu i globalnego ocieplenia. Spożywanie mięsa i produktów odzwierzęcych powiązane...
Wegetarianizm nie jest jednorodnym wariantym diety, w jego obszarze istnieją rozmaite odmiany tego sposobu odżywiania, mniej lub bardziej rygorystyczne. Autorki opisują każdy wariant diet...
W końcu! Sarah Britton – nazywana „królową zdrowych blogów" – ukazuje sto przepysznych roślinnych przepisów.Książka twórczyni kultowego bloga My New Roots, z potrawami kuchni roślinnej – w tym...
Przepisy przedstawione w tej książeczce mają posłużyć dzieciaczkom do stworzenia smacznych potraw, które zarazem dają dużo radości i satysfakcji z racji ich niezwykłego wyglądu. Potrawy nie są...
Rewolucja zielonych koktajliW dobie fast foodów i głęboko przetworzonej żywności coraz obszerniejszą uwagę początkuje się zwracać na zdrowe żywienie. Przygotowane na chybcika posiłki może...
Ponad 300 nowych bezglutenowych przepisów Kontynuacja bestsellerowej "Kuchni polskiej bez pszenicy" i "Świąt bez pszenicy". Ostatnia część bezpszennej i bezglutenowej trylogii...