Dzisiejsza kuchnia szczególnie się zmienia, lecz mimo wszystko cenimy w niej to, co należycie znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z...
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało sporo czynników. Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób przystępnych, w tej szerokości...
Ta książka kompletnie zmieni twoje spojrzenie na gotowanie w plenerze! znajdziesz tu przepisy autorskie oraz konwencjonalne, przeniesione z kuchni tradycyjnej do polowej, żeby żar z ogniska dodał...
Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
zestaw mieści trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok " W tradycyjnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy mają niemało smaków, jadamy już nie tylko pomidorową...
JEDYNA TAKA PSIĄŻKA KUCHARSKA 63 przepisy na przepyszne, zdrowe i pełnowartościowe posiłki dla każdego psa Twój pies uwielbia ruch i długie zabawy? Zapewnij mu odpowiednią dawkę energii i ugotuj...
Davide Bertinotti i Massimo Faraggi, autorzy bestsellera La tua birra fatta in casa (Twoje piwo domowe), zebrali w tej książce różnorakie receptury umożliwiające produkowanie we własnej kuchni...
najistotniej KOMPLETNA KSIĄŻKA KUCHARSKA SIOSTRY ANASTAZJI! Kolejna i zarazem ostatnia spora Księga Siostry Anastazji stanowi prawdziwe kulinarne kompendium, w którym tradycyjne receptury...
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii umożliwia skuteczne opanowanie potrzebnego w pracy słownictwa. Adekwatnie przypasowane ćwiczenia posiadają na celu zapewnienie...
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało mnóstwo czynników. Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób przystępnych, w tej szerokości...
Podręcznik został napisany zgodnie z programem nauczania oraz ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02. Treści zawarte...
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, tradycyjne i oryginalne. Jeśli uwielbiasz eksperymentować, mieszać smaki, z...
Ksiażka kucharska o konwencjonalnej polskiej kuchni z przepisami i fotografiami dań. Tytuł Domowa kuchnia polska wer. Niemiecka Autor Rafał Jabłoński Wydawnictwo Festina EAN 9788361511212 ISBN...
Domowe wino może powstać nie tylko z winogron. Wyrób win z innych owoców oraz z warzyw, kwiatów, ziaren i ziół to hobby z tradycjami. Produkcja trunków z tych części, które zbierzesz w przydomowych...
Odkryj zieloną stronę mocy! Kilka lat temu autorka wraz ze swoją rodziną przeszła na dietę w całości roślinną. Zadecydowały o tym względy etyczne, a zmiana błyskawicznie zaowocowała poprawą jakości...
Poradnik kulinarny zawierający łatwe przepisy na zdrowe i smaczne potrawy z owocami egzotycznymi oraz dane o pochodzeniu, zaletach i sposobach jedzenia m.in. Mango, karamboli, liczi, fig, nashi,...
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
O tym, że jedzenie to czysta przyjemność, nie trzeba nikogo długo przekonywać. Za sprawą tego wydania pragniemy udowodnić,tak samo satysfakcjonujące jak spożywanie jest przyrządzanie posiłków. Daj...
Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! błyskotliwa księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Prezentuje wszystkie potrawy i ich elementy, które sprawiły, iż...
Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia, a także absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. Mieszka w Warszawie. Jako dziecko...
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Mistrzowskie podawanie serów oraz kawy,...
Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian!Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym przeciętniewieczu, z reguły przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak menu...
Książka ta opowiada jak samodzielnie, domowymi sposobami przygotować:- soki i kompoty z owoców - dżemy i konfitur- przeciery warzywne i owocowe - marynowane warzywa i grzyby - kiszone warzywa Tytuł...
Choć pierwszy zapis o drinku, cocktailu wyszukamy w angielskiej książce kucharskiej z XVI w., to nie ulega wątpliwości, że ojczyzną drinków jest Ameryka, gdzie w 1806 r. Pojawiła się pierwsza...