pokaźnanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niedużo osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak sporo znakomitych naturalnych barwników...
Katarzyna Cichopek, lubiana aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a z zasady mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom dobry wzrost i rozwój, dbając o ich zdrowe...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam nieprzerwanie, iż tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Nie od dziś wiadomo, iż nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! atrakcyjna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Pokazuje wszystkie potrawy i ich komponenty, które sprawiły, iż...
Odkryjcie smaki i aromaty świata ze zwycięzcą i uczestnikami ósmej edycji programu „Masterchef Junior Polska"! Dobra zabawa i tworzenie niezapomnianych smaków – to przepis na sukces Ignacego...
Książka dla wszelkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najlepsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri...
Dynia to ewidentnie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na krągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a nawet na minimalistycznie. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi...
Fascynacja smakami i aromatami, prekursorskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na ciekawą książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w...
Podręcznik został dopuszczony do użytkowania szkolnego w 2011 roku. Spis treści: I. PRZETWÓRSTWO ZBOŻOWE Asortyment przetwórstwa zbożowego minimalistycznce podstawowe używane w przetwórstwie...
Ludzki mózg jest fascynującym narzędziem. Jego miliardy neuronów mogą kreować dziesiątki tysięcy połączeń. Dla naszego dobrego samopoczucia, naszej równowagi psychicznej i skuteczności...
To książka kulinarna z najkorzystniejszymi przepisami na pyszne ciasta i ciasteczka, przepisami na te słodkości, które pamiętamy z dzieciństwa i z chęcią odtworzyłybyśmy w naszej kuchni. To...
W Starym Knedelkowie pachniało już świerkowymi drzewkami, czerwonym barszczykiem i pierniczkami. W powietrzu rozchodziła się ta nieuchwytna, najwspanialsza na świecie woń... Woń zbliżających się...
genialne przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie, a także wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszystkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z przeróżnymi...
Lekko & zdrowo to kolekcja unikatowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na niezwykle smaczne dania. Każda z książek stanowi bezawaryjną pomoc w kuchni. Proponowane...
ODKRYJCIE SMAKI I AROMATY ŚWIATA ZE ZWYCIĘZCĄ I UCZESTNIKAMI ÓSMEJ EDYCJI PROGRAMU „,MASTERCHEF JUNIOR POLSKA“,!Dobra zabawa i tworzenie niezapomnianych smaków - to przepis na sukces Ignacego...
Rodzinne gotowanie to coś więcej aniżeli tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla niepokaźnych i pokaźnych. Autorka eksponuje,wyjątkowo...
Obdarowywanie prezentami to jeden ze sposobów okazywania innym swojej sympatii. Podarować domowe smakołyki to ofiarować świeże doznania smakowe, emocje, wspomnienia... W książce oprócz 150 prostych...