Porównaj zanim kupisz

Podręcznik pozostał dopuszczony do korzystania szkolnego w 2011 roku. Spis treści: I. PRZETWÓRSTWO ZBOŻOWE Asortyment przetwórstwa zbożowego bezkompromisowce podstawowe stosowane w przetwórstwie zbożowym atrybuty zbóż i ich znaczenie techniczne Dodatki i materiały pomocnicze użytkowane w przetwórstwie zbożowym Podstawowe operacje i procesy technologiczne, a także maszyny i urządzenia użytkowane w przetwórstwie zbożowym Produkcja mąki pszennej Wytwarzanie towarów łuskanych (kasza jęczmienna) Wytwarzanie płatków owsianych Wytwarzanie towarów modyfikowanych (preparowane przetwory śniadaniowe) Wytwarzanie makaronów Produkcja pasz (mieszanek paszowych) 1 Systemy kontroli jakości użytkowane w przetwórstwie zbóż Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa zbożowego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy, a także ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa zbóż II. PRZETWÓRSTWO bezkompromisowCÓW OLEJARSKICH Zakres przetwórstwa minimalistycznców olejarskich bezkompromisowce wykorzystywane w przetwórstwie olejarskim Dodatki i materiały pomocnicze użytkowane w przetwórstwie minimalistycznców olejarskich Produkcja minimalistycznych olejów roślinnych Rafinacja oleju minimalistycznego Modyfikacja tłuszczów roślinnych Produkcja margaryny Maszyny i urządzenia wykorzystywane w przetwórstwie minimalistycznców olejarskich Produkty uboczne przetwórstwa ascetycznców olejarskich Systemy kontroli jakości stosowane w przetwórstwie bezkompromisowców olejarskich Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa surowców olejarskich Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa surowców olejarskich III. PRZETWÓRSTWO ZIEMNIAKÓW Zakres przetwórstwa ziemniaków ascetycznce wykorzystywane w przetwórstwie ziemniaków Dodatki i materiały pomocnicze w przetwórstwie ziemniaków Etapy cyklu technicznego w przetwórstwie ziemniaków Produkcja skrobi ziemniaczanej (krochmalu ziemniaczanego) Produkcja hydrolizatów skrobiowych Produkcja karmelu Produkcja suszy ziemniaczanych Produkcja chipsów ziemniaczanych Produkcja frytek ziemniaczanych Produkcja skrobi modyfikowanej Produkty uboczne przemysłu ziemniaczanego Systemy kontroli jakości stosowane w przetwórstwie ziemniaków Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa ziemniaków Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy, a także ochrony przeciwpożarowejw zakładach przetwórstwa ziemniaków IV. PRZETWÓRSTWO BURAKÓW CUKROWYCH Zakres przetwórstwa buraków cukrowych Budowa i skład chemiczny buraka cukrowego Jakość technologiczna buraka cukrowego Materiały pomocnicze stosowane w przetwórstwie buraków cukrowych Produkcja cukru z buraka cukrowego Produkty uboczne przemysłu cukrowniczego Systemy kontroli jakości używane w przemyśle cukrowniczym Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przemysłu cukrowniczego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy, a także ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w cukrowni V. PRZETWORY OWOCOWE I WARZYWNE Zakres przetwórstwa owoców i warzyw ascetycznce dla przetwórstwa owocowo-warzywnego Jakość bezkompromisowców owocowych i warzywnych Dodatki i materiały pomocnicze użytkowane w przetwórstwie owocowo-warzywnym Produkcja półproduktów owocowych i warzywnych Produkcja przetworów owocowych i warzywnych Inne produkty przetwórstwa owoców i warzyw Systemy kontroli jakości stosowane w przetwórstwie owocowo-warzywnym Odpady poprodukcyjne Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa owocowo-warzywnego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa owocowo-warzywnego VI. PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY Zakres produkcji przemysłu fermentacyjnego surowce, dodatki i materiały pomocnicze wykorzystywane w przemyśle fermentacyjnym Produkcja słodu i piwa Produkcja wina Produkcja surówki, spirytusu i wódek Produkcja drożdży piekarskich i prasowanych Produkcja kwasów spożywczych Systemy kontroli stosowane w przemyśle fermentacyjnym Zagrożenia środowiska naturalnego spowodowane działalnością przemysłu fermentacyjnego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w browarach, winiarniach, gorzelniach i innych zakładach przemysłu fermentacyjnego VII. PRODUKCJA PIEKARSKO-CIASTKARSKA Zakres produkcji piekarsko-ciastkarskiej surowce, dodatki i materiały pomocnicze stosowane do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich Produkcja pieczywa 7 Produkcja półtowarów i wyrobów ciastkarskich Konfekcjonowanie oraz pakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich Maszyny i urządzenia wykorzystywane w tworzeniu piekarsko-ciastkarskiej Linie produkcyjne do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich Systemy kontroli jakości w produkowaniu piekarsko-ciastkarskiej Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów tworzeniu piekarsko-ciastkarskiej Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w produkcji piekarsko-ciastkarskiej VIII. PRODUKCJA CUKIERNICZA Zakres produkcji cukierniczej surowce, dodatki i materiały pomocnicze wykorzystywane do produkcji cukierniczej Półprodukty cukiernicze Produkcja cukierków Produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych Produkcja kakao i wyrobów w polewie kakaowej Trwałe pieczywo cukiernicze Wyroby cukiernicze trwałe pozostałe Produkcja wschodnich wyrobów cukierniczych Konfekcjonowanie i pakowanie towarów cukierniczych Maszyny i urządzenia użytkowane w produkowaniu cukierniczej Linie produkcyjne w produkowaniu cukierniczej Systemy kontroli jakości użytkowane w trakcie produkcji cukierniczej Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów tworzeniu cukierniczej Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w produkowaniu cukierniczej
Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x