sporanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niedużo osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak dużo nieprzeciętnych naturalnych barwników...
Katarzyna Cichopek, lubiana aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a w głównej mierze mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom prawidłowy wzrost i rozwój, dbając o...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam nieustannie, iż tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Nie od dziś wiadomo, iż nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
Odkryjcie smaki i aromaty świata ze zwycięzcą i uczestnikami ósmej edycji programu „Masterchef Junior Polska"! Dobra zabawa i tworzenie niezapomnianych smaków – to przepis na sukces Ignacego...
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca...
Dynia to bezapelacyjnie królowa jesieni. Majestatyczna i nieszablonowa. Można jeść ją na kolisto! Pieczoną, gotowaną, smażoną a choćby na bezkompromisowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które...
Fascynacja smakami i aromatami, pionierskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na atrakcyjną książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, lecz żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć lecz i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas...
Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i niedużego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który zadowala się ogromnym...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych komponentów. Dość rezygnacji z ulubionych, konwencjonalnych smaków. Jadłonomia po polsku prezentuje, iż kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i...
idealne przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie, a także wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszystkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z różnymi dodatkami,...
Lekko & zdrowo to seria nieszablonowych książek kulinarnych zawierających proste przepisy na niezwykle smaczne dania. Każda z książek stanowi bezusterkową pomoc w kuchni. Proponowane receptury...
Nowa książka autorki sławnego bloga AmMniam!Kulinarna podróż pełna pysznych i zaskakujących połączeń. Odnajdziecie tu dania, które możecie przygotować jednocześnie dla siebie, jak i zaserwować...
Wydanie w mniejszym, bardziej praktycznym formacie. Koniec z długimi listami trudno przystępnych elementów. Dość rezygnacji z ulubionych, klasycznych smaków. Jadłonomia po polsku prezentuje, że...
ODKRYJCIE SMAKI I AROMATY ŚWIATA ZE ZWYCIĘZCĄ I UCZESTNIKAMI ÓSMEJ EDYCJI PROGRAMU „,MASTERCHEF JUNIOR POLSKA“,!Dobra zabawa i tworzenie niezapomnianych smaków - to przepis na sukces Ignacego...
Rodzinne gotowanie to coś więcej niż tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla drobnych i obszernych. Autorka wyróżnia,niezwykle ważne...