Porównaj zanim kupisz

Koniec z długimi listami trudno przystępnych części.

Dość rezygnacji z ulubionych, klasycznych smaków.

Jadłonomia po polsku pokazuje, iż kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i jednakowo smaczna co ruskie pierogi.

W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku odszukacie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć – jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę.

Ta książka to nie tylko przepisy, ale też poręczne porady, które powodują, iż gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak poprawnie smakuje kilka kawałków słodkiej dyni.

A typowo: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu – w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami.

Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków i bestsellera Nowa Jadłonomia (Marginesy 2017). Od dziesięciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi, a od 2015 roku prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek. W 2019 roku została ambasadorką kampanii RoślinnieJemy. Wierzy, iż każdy, kto chce, może jeść bardziej roślinnie.

Tytuł Jadłonomia po polsku Autor Marta Dymek Wydawnictwo Marginesy EAN 9788366335875 ISBN 9788366335875 Kategoria Poradniki\Kuchnia liczba stron 280 Format 23x28.5x2.8 cm Rok wydania 2020 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 1.46 kg
Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x