Podręcznik został napisany zgodnie z programem nauczania oraz ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02. Treści zawarte...
Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia i absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. Mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała...
Rewolucja zielonych koktajliW dobie fast foodów i głęboko przetworzonej żywności coraz obszerniejszą uwagę zaczyna się zwracać na zdrowe żywienie. Przygotowane na chybcika posiłki może faktycznie...
Prezentowana seria przepisów to zbiór najlepszych soków i koktajli z całego świata. Do ich przygotowania możesz użyć modnych owoców, takich jak jabłka czy pomarańcze, lecz także elementów...
1001 koktajli na każdą okazję.Ta specyficzna książka posiada przepisy na ponad 1000 koktajli: od aperitifów, long drinków i moktajli do klasyków i koktajli mrożonych. Czytelnik dowie się też, w...
Młodzi ludzie, szukając swego miejsca w świecie, bywają niepewni i zagubieni. Chcą zarówno zachować swą indywidualność i oryginalność, jak dodatkowo upodobnić się do rówieśników, wzorców medialnych...