Podręcznik pozostał napisany zgodnie z programem nauczania i ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02. Treści zawarte w podręczniku zawierają informacje konieczne do założenia i prowadzenia przedsiębiorstwa gastronomicznego. W pozycji zawarto najnowsze uregulowania prawne. Podręcznik posiada treści z wielu dziedzin, m.in. Z: ekonomii i prawa, marketingu, pracy biurowej, rachunkowości, a także gastronomii. Wiedza uzyskana dzięki tej książce ma walory funkcjonalne. Przykłady zawarte w tej publikacji pozostały zaczerpnięte z materiałów wewnętrznych przedsiębiorstwa gastronomicznego funkcjonującego na rynku. Uwzględniono więc realia rynkowe, z jakimi spotyka się na co dzień marka, która działa w tej branży. Całość podręcznika pozostała podzielona na siedem rozdziałów, w których omówiono zagadnienia z zróżnicowanych dziedzin nauki. Rozdział 1. Zawiera podstawowe informacje związane z prowadzeniem działalności gospodarczej w realiach gospodarki rynkowej. Zagadnienia związane z majątkiem marki, jego finansowaniem, a także obowiązującą dokumentacją zawarte są w rozdziale 2. Cennym uzupełnieniem tego rozdziału są również przykłady i ćwiczenia prezentujące, jak gospodarować w firmie, by osiągnąć zyski. Jak sprzedać swoje produkty, czyli zagadnienia marketingu w gastronomii zostały omówione w rozdziale trzecim. Zarządzanie przedsiębiorstwem gastronomicznym z uwzględnieniem czynników ludzkiego i organizacyjnego stanowi tematykę rozdziału 4. I 5. Ostatnie dwa rozdziały zostały poświęcone rynkowi pracy i procesom integracyjnym w różnych rozmiarach.Podtytuł: Technikum, szkoła policealnaISBN: 9788376414454Kod paskowy: 9788376414454Autorzy: Kozłecka Barbara, Osowska KrystynaRok wydania: 2012Kod wydawcy: 20629Miejscowość: Warszawailość stron: 288Oprawa: MiękkaPKWiU: 58.11.1Format: 16.0x23.0cmGłębokość (mm): 15Waga: 0.43Języki: polskiGrupa towarowa: Książka
Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »