szerokanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niedużo osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak niemało rewelacyjnych naturalnych barwników...
Katarzyna Cichopek, modna aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a z zasady mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom poprawny wzrost i rozwój, dbając o ich zdrowe...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam nieustannie, że tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Nie od dziś wiadomo, iż nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
Książka dla wszelkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najlepsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri...
Dynia to ewidentnie królowa jesieni. Majestatyczna i nieszablonowa. Można jeść ją na okrągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a choćby na minimalistycznie. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które...
Fascynacja smakami i aromatami, nowatorskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na atrakcyjną książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Ateny nie są nietrudnym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, lecz żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera...
Książka dla pokolenia,,teściowych" i,,synowych", osób zainteresowanych kulinariami i blogami. Idealny upominek dla mamy, teściowej, żony, narzeczonej. Kuchnia łączy pokolenia. Prezentowane...
nieprzemijalne książki mistrza producent Łebkowskiego pomagają kolejnym pokoleniom Polaków w nauce gotowania i odkrywaniu tajników sztuki kulinarnej. Nowy dobór przepisów to użyteczna propozycja...
Czy może być coś ulepszonego niż pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika? Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i przystępny sposób...
aktualnie powszechnie przyjmuje się, że dieta oparta na zbożach, owocach i warzywach strączkowych to przepustka do zdrowia i witalności. Zważywszy na ograniczony wpływ tego rodzaju diety na...
idealne przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie oraz wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszelkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z zróżnicowanymi...
Produkty dobrej jakości są dziś dostępne dla wszystkich, a przygotowanie zdrowego posiłku wcale nie musi zabierać dużo czasu i energii. Wystarczy zgromadzić pewną wiedzę i rozwinąć kreatywność....
Lekko & zdrowo to seria wyjątkowych książek kulinarnych zawierających łatwe przepisy na niezwykle smaczne dania. Każda z książek stanowi bezusterkową pomoc w kuchni. Proponowane receptury...
Zaczynasz swoją przygodę z weganizmem lub innym sposobem żywienia wykluczającym mięso i chcesz się dowiedzieć, jakie roślinne produkty są bogatym źródłem białka? A może od lat stosujesz taką dietę...
Czy może być coś lepszego niż pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika?Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i przystępny sposób...
Indie to kraj z bogatymi tradycjami wegetariańskimi, który może pochwalić się niezwykle urozmaiconą kuchnią, z subtelnymi różnicami regionalnymi. W tej książce znalazły się przepisy między innymi...
Jak słodko być zakochanym! Wszystkim, których ugodziła strzała amora, dedykujemy naszą uroczą książeczkę. Wynajdziecie w niej przepisy na wysublimowane desery i kuszące ciasta. Zróbcie we dwoje...
Jeśli żyjesz w ciągłym biegu, nie masz zbyt dużo czasu na gotowanie, a chcesz odżywiać się zdrowo, nie wydając przy tym niemało? ta książka jest dla Ciebie! Autorka proponuje zbilansowany,z zasady...
Cudze chwalicie, swojego nie jecie!Podzieliliśmy niniejszą książkę na dwa działy, w których demonstrujemy przeróżne sposoby zastosowania w kuchni owoców z polskich sadów i ogrodów oraz warzyw z...
Rodzinne gotowanie to coś więcej niżeli tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla znikomych i obfitych. Autorka wyróżnia,wyjątkowo ważne...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...