Stwórz perfekcyjne dzieła sztuki krok po kroku idealna propozycja jednocześnie dla dopiero inicjujących przygodę z rysunkiem, jak i dla doświadczonych artystów. Od podstawowych ćwiczeń kreski i...
Gdzie są granice ludzkiej wytrzymałości? Jak mnóstwo może znieść człowiek, który zetknął się z murem obojętności, wyzwisk, niezrozumienia? Autorka rozmawia z ludźmi, którym na co dzień przyszło...
ergonomiczny poradnik dla tych, którzy chcieliby zacząć hodować swoje własne warzywa. Jak się okazuje nie potrzeba do tego dużych połaci ziemi – starczy skrzynka na balkonie, albo rodzinny ogródek...
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziołach, ale nie mieliście kogo zapytać. Zioła na zdrowie, dla ciała i na stole. Poznaj współczesne zielarki i ich autorskie przepisy.Współczesne zielarki...
Jak inteligentnie wydawać pieniądze i jak nauczyć dziecko dzielenia się z innymi Dawać kieszonkowe czy nie dawać? W swej najnowszej książce Ron Lieber podpowiada rodzicom, jak rozmawiać o finansach...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – spektakularnie, interesująco i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków wyszukamy współczesne...
Książka jest kolejną publikacją w serii wydawnictwa Difin poświęconej sztuce i arteterapii. Ma formę przewodnika po metodzie projektów. Zostały w niej opisane założenia metody, jej pochodzenie oraz...
Epidemia samotności rozprzestrzeniająca się w XXI wieku niszczy zdrowie fizyczne i psychiczne wielu ludzi. Mit miłości romantycznej motywuje do poszukiwania genialnego partnera, partnerki. Niewiele...
Kalafior jest królem.Jeśli myślisz, że kalafior można zjeść wyłącznie z masłem i bułką tartą, to znaczy, iż tak naprawdę nic nie wiesz o tym cudownym warzywie. Gdyby się uprzeć, można aby go jeść...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, żeby przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, ciekawych restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych...
60 przepisów na niedużo kalorii i dużo radości. Książka "Romans z gotowaniem" powstała dzięki miłości od pierwszego wejrzenia. Spod ręki autorki wychodzą kusząco chrupiące racuchy, pyszne...
nowe, powiększone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najkorzystniejsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na...
Dla każdej mamy, która szuka własnego sposobu na wychowywanie dzieci. Terror ekożelków to nad wyraz zabawny zbiór anegdot z życia Stefanie Wilder-Taylor, i jej dzieci. Poszczególne rozdziały...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty nadzwyczajnie odnajdujące się we...
Kompleksowy poradnik, który zabiera czytelnika w podróż po kocim świecie. Małgorzata Biegańska-Hendryk, autorka bloga kocibehawioryzm.pl, technik weterynarii, zoodietetyk kotów i dyplomowana...
Konserwuje żywność, upraszcza jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
perfekcyjny poradnik, z którego dowiemy się, jak wychować dziecko wytrzymałe na stres. I nie chodzi tutaj o ochronę dzieci przed stresem i niepowodzeniami, lecz o to, żeby nauczyć je adekwatnie...
Słodkie, miękkie ciasteczka na drugi śniadanie, efektownie przystrojone i zapakowane jako niecodzienny prezent, bogate w smaku, sycące batoniki do kosza piknikowego to tylko niektóre z wielu...
Smaczne i pożywne, stosowne na każdą porę roku, mogą także wspomagać oczyszczanie naszego organizmu! Detoks przy pomocy zup? Tak, to możliwe! Na czym polega zupowy detoks? Jak dodać swej cerze...
Każdy łasuch powie o miodzie: „słodycz”. Ci, którzy ufają medycynie naturalnej, nazwą go cudownym lekarstwem. Dla amatorów zdrowego odżywiania się jest źródłem wielu cennych wartości odżywczych, a...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym możliwym profilu – to spełnienie marzeń wielbicieli...
najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Mieści 140 przepisów, od bagietek, przez rozmaite typy...
Pojawiają się na stole na co dzień i od święta. W kuchni polskiej częściej niżeli w innych - trudno w końcu wyobrazić sobie klasyczny polski obiad bez zupy! Sycą, rozgrzewają, dostarczają...