Kalafior jest królem.Jeśli myślisz, iż kalafior można zjeść wyłącznie z masłem i bułką tartą, to znaczy, iż tak naprawdę nic nie wiesz o tym cudownym warzywie. Gdyby się uprzeć, można żeby go jeść...
Miło jest dostawać prezenty,jednakowo dużą radość może sprawiać ich wybieranie, przygotowywanie i ofiarowywanie. Tak jak różnorodne są prezenty, równie różnorodne mogą być ich opakowania. Jeśli...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, żeby przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, zagadkowych restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych...
60 przepisów na niedużo kalorii i dużo radości. Książka "Romans z gotowaniem" powstała dzięki miłości od pierwszego wejrzenia. Spod ręki autorki wychodzą kusząco chrupiące racuchy, pyszne...
nowe, powiększone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy...
Pamięć smaków. O jedzeniu, życiu i podróżachPiotr Semka, znany publicysta i dziennikarz, tym razem w nowej roli uczestnika książkowej wyprawy dookoła globu śladem aromatów, smaków i tradycji...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najkorzystniejsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na...
Od narodzin do 3. Roku życia (a także później) dzieci przyswajają wiedzę w zachwycającym tempie. Zapewnij swojemu maluszkowi niezbędną swobodę i stwórz mu najkorzystniejsze warunki do nauki i...
Dla każdej mamy, która szuka własnego sposobu na wychowywanie dzieci. Terror ekożelków to szczególnie zabawny zbiór anegdot z życia Stefanie Wilder-Taylor, i jej dzieci. Poszczególne rozdziały...
"Origami modułowe coraz bardziej zyskuje na popularności. Technika ta polega na składaniu przedmiotów z wielu pojedynczych składników, czyli modułów, z zasady identycznych. W poradniku...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty perfekcyjnie wynajdujące się we...
Kompleksowy poradnik, który zabiera czytelnika w podróż po kocim świecie. Małgorzata Biegańska-Hendryk, autorka bloga kocibehawioryzm.pl, technik weterynarii, zoodietetyk kotów i dyplomowana...
Konserwuje żywność, usprawnia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
doskonały poradnik, z którego dowiemy się, jak wychować dziecko oporne na stres. I nie chodzi tutaj o ochronę dzieci przed stresem i niepowodzeniami, ale o to, aby nauczyć je adekwatnie stresem...
Oto fundament dla fryzjerów męskich. Naszpikowany wiedzą o polskim i światowym barberingu jak dobra szczotka gęstym włosiem! Adam Szulc, znany polski barber i propagator rzemiosła, a jednocześnie...
Słodkie, miękkie ciasteczka na drugi śniadanie, przepięknie ozdobione i zapakowane jako niecodzienny upominek, bogate w smaku, sycące batoniki do kosza piknikowego to tylko niektóre z wielu...
Smaczne i pożywne, adekwatne na każdą porę roku, mogą także wspomagać oczyszczanie naszego organizmu! Detoks za pomocą zup? Tak, to możliwe! Na czym polega zupowy detoks? Jak dodać swej cerze...
Każdy łasuch powie o miodzie: „słodycz”. Ci, którzy ufają medycynie naturalnej, nazwą go cudownym lekarstwem. Dla amatorów zdrowego odżywiania się jest źródłem wielu cennych wartości odżywczych, a...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym osiągalnym profilu – to spełnienie marzeń miłośników...
Dla panów modnych, poszukujących swojego stylu lub po prostu dla wszelkich, którzy lubią poprawnie wyglądać i luźno poruszać się wśród trendów. Barber to atrakcyjny przewodnik po...
najkorzystniejsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, przez...
Pojawiają się na stole na co dzień i od święta. W kuchni polskiej częściej niżeli w innych - trudno w końcu wyobrazić sobie tradycyjny polski obiad bez zupy! Sycą, rozgrzewają, dostarczają...