Borussia Dortmund, to obecnie obok Bayernu Monachium najkorzystniejszy klub w Bundenslidze, z wielkimi ambicjami w Lidze Mistrzów. Dla polskich kibiców piłki to klub szczególny ze względu na...
Problemów z odżywianiem i wagą nie rozwiąże ani silna wola, ani kolejna lubiana dieta - odpowiedzią jest zerwanie z cukrem. Molly Carmel, terapeutka specjalizująca się w zaburzeniach żywienia,...
Stwórz perfekcyjne dzieła sztuki krok po kroku nieprzeciętna propozycja jednocześnie dla dopiero rozpoczynających przygodę z rysunkiem, jak i dla doświadczonych artystów. Od podstawowych ćwiczeń...
poręczny poradnik dla tych, którzy chcieliby zacząć hodować swoje własne warzywa. Jak się okazuje nie potrzeba do tego sporych połaci ziemi – starczy skrzynka na balkonie, albo rodzinny ogródek...
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziołach, lecz nie mieliście kogo zapytać. Zioła na zdrowie, dla ciała i na stole. Poznaj współczesne zielarki i ich autorskie przepisy.Współczesne zielarki...
Jak inteligentnie wydawać pieniądze i jak nauczyć dziecko dzielenia się z innymi Dawać kieszonkowe czy nie dawać? W swej najnowszej książce Ron Lieber podpowiada rodzicom, jak rozmawiać o finansach...
Co siać w lutym a co do ziemi włożyć dopiero w kwietniu? Jak zadbać o ogród jesienią i jak przygotować grządki po zimie. No i najważniejsze – co z tymi wszystkimi plonami zrobić. Sebastian Kulis,...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak za każdym razem – pięknie, interesująco i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków odnajdziemy...
Kalafior jest królem.Jeśli myślisz, że kalafior można zjeść wyłącznie z masłem i bułką tartą, to znaczy, iż tak naprawdę nic nie wiesz o tym cudownym warzywie. Gdyby się uprzeć, można aby go jeść...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, aby przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, ciekawych restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych...
60 przepisów na niedużo kalorii i dużo radości. Książka "Romans z gotowaniem" powstała dzięki miłości od pierwszego wejrzenia. Spod ręki autorki wychodzą kusząco chrupiące racuchy, pyszne...
nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najkorzystniejsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na...
Dla każdej mamy, która szuka własnego sposobu na wychowywanie dzieci. Terror ekożelków to nad wyraz zabawny zbiór anegdot z życia Stefanie Wilder-Taylor, i jej dzieci. Poszczególne rozdziały...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty doskonale znajdujące się we...
Kompleksowy poradnik, który zabiera czytelnika w podróż po kocim świecie. Małgorzata Biegańska-Hendryk, autorka bloga kocibehawioryzm.pl, technik weterynarii, zoodietetyk kotów i dyplomowana...
Konserwuje żywność, upraszcza jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
wyśmienity poradnik, z którego dowiemy się, jak wychować dziecko oporne na stres. I nie chodzi tutaj o ochronę dzieci przed stresem i niepowodzeniami, ale o to, żeby nauczyć je adekwatnie stresem...
Słodkie, miękkie ciasteczka na drugi śniadanie, atrakcyjnie przystrojone i zapakowane jako niecodzienny upominek, bogate w smaku, sycące batoniki do kosza piknikowego to tylko niektóre z wielu...
Smaczne i pożywne, trafne na każdą porę roku, mogą także wspomagać oczyszczanie naszego organizmu! Detoks za pomocą zup? Tak, to realne! Na czym polega zupowy detoks? Jak dodać swojej cerze...
Każdy łasuch powie o miodzie: „słodycz”. Ci, którzy ufają medycynie naturalnej, nazwą go cudownym lekarstwem. Dla amatorów zdrowego odżywiania się jest źródłem wielu cennych wartości odżywczych, a...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym możliwym zarysie – to spełnienie marzeń wielbicieli...
najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Mieści 140 przepisów, od bagietek, przez przeróżne rodzaje...
Pojawiają się na stole na co dzień i od święta. W kuchni polskiej częściej aniżeli w innych - trudno w końcu wyobrazić sobie tradycyjny polski obiad bez zupy! Sycą, rozgrzewają, dostarczają...