Ta książka kompletnie zmieni twoje spojrzenie na gotowanie w plenerze! znajdziesz tu przepisy autorskie i konwencjonalne, przeniesione z kuchni konwencjonalnej do polowej, aby żar z ogniska dodał...
Chleb bez glutenu$609 To prostsze niżeli myślisz! Początki przygody z bezglutenowymi wypiekami najczęściej nie są nietrudne. Pieczywo bez dodatku tradycyjnych mąk niejednokrotnie wychodzi twarde...
Każdy z nas ma czasem kulinarne zachcianki! Nie chcesz spędzać w kuchni kilku godzin ani szukać jedzenia na telefon? Darek Kuźniak podsunie ci pomysły na coś prędkiego i smacznego ze elementów,...
Svetlana Ovsyankina, tancerka Polskiego Baletu Narodowego i autorka bestsellerowej książki Fit przepisy od baletnicy, powraca z porcją nowych przepisów! Dieta baletnicy musi być odżywcza, dawać...
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii pozwala na wydajne opanowanie koniecznego w pracy słownictwa. Adekwatnie dopasowane ćwiczenia posiadają na celu zapewnienie...
Odkryj zieloną stronę mocy! Kilka lat temu autorka wraz ze swoją rodziną przeszła na dietę w całości roślinną. Zadecydowały o tym względy etyczne, a zmiana ekspresowo zaowocowała poprawą jakości...
Gotuj zdrowo i pysznie według zasad mikroodżywiania! Mikroodżywianie to nauka wykazująca związki między stanem zdrowia człowieka a niedoborami komórkowymi wynikającymi z tego, jak się odżywiamy.Co...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Przedstawia wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Koniec nudnych kanapek z serem! Nadeszła pudełkowa rewolucja! Spędzasz większość dnia poza domem, lecz chcesz jeść zdrowo? Nie masz czasu na codzienne gotowanie? Szukasz pomysłów na proste i...
Wez udzial sie w wegetarianskiej uczcie i zakochaj sie w bezmiesnym gotowaniu! Masz ochote na cos pysznego$765 Cos szybkiego i sycacego, a moze cos bardziej szykownego, co olśni cie nieoczekiwanym...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i realizowanie usług gastronomicznych). Ukazuje wiedzę i uczy...
Przygotuj sobie coś pysznego w kwadrans! Marta Maciurzyńska, autorka lubianego profilu na Instagramie @zdrowo_w_15_minut powraca z kolejną częścią swojej bestsellerowej książki i mnóstwem...
Polskie pola i ogrody kryją w sobie sporo kulinarnych skarbów. Ta książka uczy, jak wprowadzić do codziennego menu rośliny o atrakcyjnych smakach i wartościowych składnikach. Z pokrzywy i...
Masz dość codziennego liczenia kalorii, planowania jadłospisów i dokładnego sporządzania listy zakupów? Anna Zyśk, autorka modnego profilu @jedz.pysznie, przychodzi z pomocą! Jedz zdrowo i nie...
Comfort food to jedzenie dla ciała i duszy! Przypomnij sobie ukochane dania z dzieciństwa, miłe chwile spędzone w kuchni z mamą lub babcią. Ta książka to zbiór tradycyjnych polskich przepisów,...
Jedz pysznie i zdrowo poprzez cały rok! To właśnie świeże warzywa i owoce z lokalnych upraw powinny być podstawą naszej diety. W odpowiednim dla nich sezonie są nie tylko najtańsze,w głównej mierze...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Nie masz czasu na gotowanie? Każdego dnia zastanawiasz się, co zjeść, żeby było zdrowo i smacznie, a przy tym prosto i szybko? Nie musisz sięgać po gotowe dania – wystarczy kilka ulubionych...
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Demonstruje wiedzę i uczy...
Tysia gotuje. I to jak! Prosto, smacznie i kolorowo. A głównie rodzinnie. Modna blogerka kulinarna Justyna Ratajczak wyznaje zasadę, że przepisy muszą być równocześnie prędkie w przygotowaniu, jak...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz, a także technik żywienia i usług gastronomicznych: ukazuje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Z tą książką pieczenie stanie się chlebem powszednim! Czy wiesz, że można piec bez wyrabiania, bez specjalnego sprzętu, a także doświadczenia i w ten sposób wypełnić dom najpiękniejszym zapachem...
Rewolucja zielonych koktajliW dobie fast foodów i głęboko przetworzonej żywności coraz pokaźniejszą uwagę zaczyna się zwracać na zdrowe żywienie. Przygotowane na chybcika posiłki może faktycznie...