Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i znikomego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który zadowala się ogromnym...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych komponentów. Dość rezygnacji z ulubionych, konwencjonalnych smaków. Jadłonomia po polsku demonstruje, iż kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i...
Kolejna książka z serii Ocalić od zapomnienia poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni.wyszukamy w niej charakterystykę klasycznych polskich produktów spożywczych, tzn. Takich, które...
Piotr Ogiński jest nieprzeciętnym kucharzem, potrafiącym w atrakcyjny sposób przekazać swoją wiedzę o tajnikach kuchni. Prowadzi niezwykle lubiany blog kulinarny Kocham gotować. Lubi poznawać...
Jak dbać o zdrowy mikrobiom i jelita$285 Najnowsze badania naukowe wykazały, iż zdrowy mikrobiom jest kluczem nie tylko do odzyskania zdrowia fizycznego, lecz także psychicznego. Na dodatek jest...
Wydanie w mniejszym, bardziej funkcjonalnym formacie. Koniec z długimi listami trudno przystępnych komponentów. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku przedstawia,...
Nieprzyjemne szczypanie w gardle po czekoladzie, wysypka po szklance mleka, kaszel po spaghetti… Któż z nas choć raz nie doświadczył męczącej zgagi. Mnóstwo osób, u których zdiagnozowano chorobę...
dobre odżywianie i oddychanie sprawiają,poprawnie się czujesz. Jednak często po posiłku odczuwasz zmęczenie i brak energii. Jak to zmienić, podpowie Georg Weidinger, znany lekarz, który wspólnie ze...
Szokujące fakty na temat refluksu! Refluks to patologiczne cofanie treści żołądkowej do przełyku. Jest nie tylko nieprzyjemny i powoduje dyskomfort u chorego,z reguły może być niebezpieczny....
Odkryj jak dzięki ajurwedzie – starożytnej medycynie indyjskiej – naturalnie zadbać o prawidłową pracę tarczycy, pokonać Hashimoto, stany zapalne, nadczynność albo niedoczynność! Autorka odkryje...
Przepisy na nietrudne do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy. Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z...
Najnowsze badania naukowe potwierdzają istnienie chorób mikrobiomowych! Udowodniono bowiem, że nieobecność niektórych szczepów bakterii w jelicie powoduje chaos, którego konsekwencją mogą być ADHD,...
Superżywność jest na ustach wszelkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, iż jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, teraz macie okazję zmienić zdanie....