Podręcznik został dopuszczony do korzystania szkolnego w 2011 roku. Spis treści: I. PRZETWÓRSTWO ZBOŻOWE Asortyment przetwórstwa zbożowego surowce podstawowe używane w przetwórstwie zbożowym cechy...
Rewolucja zielonych koktajliW dobie fast foodów i głęboko przetworzonej żywności coraz obszerniejszą uwagę zaczyna się zwracać na zdrowe żywienie. Przygotowane na chybcika posiłki może faktycznie...
Prezentowana linia przepisów to zbiór najlepszych soków i koktajli z całego świata. Do ich przygotowania możesz zastosować lubianych owoców, takich jak jabłka czy pomarańcze, ale także składników...
Domowe nalewki interesująco smakują, należycie wpływają na zdrowie, są dumą domowej piwniczki i uatrakcyjnieniem spotkań z rodziną i przyjaciółmi. To także sposób na utrwalenie aromatów i smaków...
Robert Makłowicz, urodzony w 1963 roku w Krakowie, dziennikarz, autor książek i programów telewizyjnych o tematyce kulinarnej, kulturowej oraz historycznej, od niedawna także zawołany youtuber....
często czytelnicy i fani Roberta Makłowicza zadawali mu pytanie (i pewnie nadal będą je zadawać) gdzie nauczył się gotować, czy chodził do jakieś szkoły kucharskiej. A może Robert Makłowicz jest...