szerokanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niewiele osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak sporo doskonałych naturalnych barwników...
Katarzyna Cichopek, modna aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a z reguły mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom dobry wzrost i rozwój, dbając o ich zdrowe...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam nieustannie, iż tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Nie od dziś wiadomo, iż nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
Książka dla wszelkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca...
Dynia to ewidentnie królowa jesieni. Majestatyczna i unikatowa. Można jeść ją na krągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a nawet na ascetycznie. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi...
Fascynacja smakami i aromatami, prekursorskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na ciekawą książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Ateny nie są nieskomplikowanym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć lecz i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna...
Choroby autoimmunologiczne to takie, w których w wyniku zróżnicowanych czynników środowiskowych, stresu czy nieprawidłowego stylu życia dochodzi do zaburzeń układu wytrzymałościowego. Organizm...
Na niedokrwistość spowodowaną niedoborem żelaza choruje ok.40% naszego społeczeństwa. Główną przyczyną schorzenia są niedobory tego pierwiastka w diecie spowodowane niewiedzą i wynikającymi z niej...
Japonia od wiekow fascynuje Europejczykow. To zakatek swiata, gdzie nowoczesnosc miesza sie z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technicznych, starych swiatyn i genialniego jedzenia, o ktorym...
Od kiedy Japończycy jadają sushi$919Czy gospodarzowi wypada samemu napełnić kieliszek alkoholem$920 Czy ryż jest podstawowym pożywieniem Japończyków$921 Kiedy w Japonii pojawiły się pierwsze...
To, w jaki sposób odżywiamy się, ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia, kondycji fizycznej oraz ogólnego samopoczucia. Nieprzemyślana dieta naraża nas na mnóstwo problemów. W żywności czają się...
Poradnik jest skierowany do rodziców, którzy chcą zdrowo i racjonalnie odżywiać swoje dzieci. W książce znajdą odpowiedzi na nurtujące ich pytania dotyczące karmienia naturalnego i nienaturalnego....
Dietetycy są zgodni,dobrze zbilansowana dieta wegetariańska ma prawidłowy wpływ na zdrowie. U wegetarian rzadziej występują: otyłość, choroba niedokrwienna serca, nadciśnienie tętnicze, cukrzyca,...
perfekcyjne przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie oraz wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszelkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z zróżnicowanymi...
Histamina wytworzona w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest - w odpowiednich ilościach - konieczna do życia. Jednak u alergików i osób z nietolerancją histamina zawarta w lekach i...
Autorki w przystępny sposób przedstawiają kwestie dotyczące zdrowego odżywiania dzieci w najróżniejszych grupach wiekowych. Osobny rozdział poświęcają żywieniu przyszłych matek. W poradniku...
Lekko & zdrowo to seria unikatowych książek kulinarnych zawierających przystępne przepisy na szczególnie smaczne dania. Każda z książek stanowi bezusterkową pomoc w kuchni. Proponowane...
Rodzinne gotowanie to coś więcej niż tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla niewiele znaczących i wielkich. Autorka akcentuje,bardzo...