znacznanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niedużo osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak sporo wyśmienitych naturalnych barwników...
Katarzyna Cichopek, popularna aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a zwykle mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom korzystny wzrost i rozwój, dbając o ich...
Drugie zmodyfikowane wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Posiada około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam nieustannie, iż tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
Książka dla wszelkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca...
Dynia to niezaprzeczalnie królowa jesieni. Majestatyczna i nieszablonowa. Można jeść ją na kolisto! Pieczoną, gotowaną, smażoną a choćby na bezkompromisowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo,...
Fascynacja smakami i aromatami, pionierskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na niebanalną książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Ateny nie są nietrudnym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć lecz i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera...
nieprzeciętne przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie oraz wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszystkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z zróżnicowanymi...
Ewa Wachowicz nie wyobraża sobie życia bez słodyczy. Więcej: mawia choćby, iż jest od nich uzależniona! Dlatego kiedy wpadła na pomysł wydania swojej pierwszej książki, od razu wiedziała, o czym...
Gdy w 2005 roku decydowałam się na wydanie mojej pierwszej książki kulinarnej nie miałam cienia wątpliwości, że publikacja w pełni musi być o deserach. Pisałam wówczas, iż nie wyobrażam sobie życia...
Lekko & zdrowo to kolekcja nieszablonowych książek kulinarnych zawierających łatwe przepisy na szczególnie smaczne dania. Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane...
Rodzinne gotowanie to coś więcej niżeli tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla drobnych i pokaźnych. Autorka podkreśla,niezwykle ważne...