Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
komplet zawiera trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok " W klasycznym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy mają dużo smaków, jadamy już nie tylko pomidorową czy...
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najszczególniej urozmaiconych kuchni świata.Wśród konwencjonalnych potraw...
Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wyszukane a zarazem odznacza się perfekcyjnymi właściwościami dietetycznymi. Książka gromadzi 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek....
Chcesz zaskoczyć gości niebanalnymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych nieszablonowych sałatek. A może chcesz mieć dietetyczne posiłki do pracy? lub pyszne dania obiadowe, które...
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Profesjonalne podawanie serów i kawy,...
W naszej książce znajdą Państwo przepisy na:- warzywa faszerowane- samodzielne dania z warzyw i nie tylko: sałatki z kurczakiem, rybami, ryżem, makaronem...- warzywne dodatki do innych dań.kolekcja...
Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i drobnego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który cieszy się ogromnym...
Dieta SIRT stała się sławna na całym świecie po tym, jak brytyjska piosenkarka Adele schudła ponad 40 kilogramów, jedząc posiłki oparte na założeniach tej diety. Jej piękna przemiana zainspirowała...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych elementów. Dość rezygnacji z ulubionych, klasycznych smaków. Jadłonomia po polsku prezentuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie...
lecz nie brakuje dowodów na to, iż regularne i zbilansowane posiłki mają znaczny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie i koncentrację, wielu z nas wciąż z trudnością przychodzi wypracowanie w tej...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być wynikiem schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Standardowe dla niej są dolegliwości...
Kuchnia polska poprzez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, bez dwóch zdań zasługuje na uwagę i podziw jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami nawet wyrafinowana,...
Bycie diabetykiem nie oznacza, iż musisz w całości zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym,...
Nowa książka autorki znanego bloga AmMniam!Kulinarna podróż pełna pysznych i zaskakujących połączeń. Znajdziecie tu dania, które możecie przygotować równocześnie dla siebie, jak i zaserwować...
Wydanie w mniejszym, bardziej poręcznym formacie. Koniec z długimi listami trudno przystępnych komponentów. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku ukazuje, iż...
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi...
Wędzenie i wędliny to świetna książka z przepisami i poradami na domowy wyrób mięsa. Jest to znakomita lektura dla tych, którzy chcą poprawić jakość i smak spożywanych produktów. Dla wielu stało...
Kuchnia grecka to dział sztuki kulinarnej wywodzącej się i specyficznej dla Grecji i Greków. Najczęściej postrzegana jest jako zdrowa i prosta. Znamionuje się m.in. Popularnym w kuchniach...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie smarowidłem perfekcyjnym na kanapki. Stały się znakomitym dodatkiem do serów, mięs i deserów.choćby te klasyczne coraz częściej kuszą nas słodkimi...