poprzez lata karmiliśmy się przetworzonym, prędkim i przystępnym w obsłudze jedzeniem. Zapracowani, zapracowani, zestresowani - wrzucaliśmy na talerz to, co było najbliżej. Wiemy już, że tak nie...
najistotniej rozpoznawalna publicystka kulinarnej blogosfery, której blog został Kulinarnym Blogiem Roku 2013. Inspiruje nawet miłośników niewegetariańskiej kuchni, którzy książką interesują się...
Dzikie pesto, ketchup z jarzębiny, eliksir różany czy bułeczki poziomkowe. Naturalny krem do twarzy czy maść z wosku pszczelego. A może ognisty winegret z chrzanem jako lekarstwo na przeziębienie?...
Książka ta gromadzi przepisy na najsmaczniejsze desery, takie jak: panna cotta, bavarese, zabajone czy parfait. Nie brak również w niej zaskakujących wariacji z pysznymi budyniami i musami w roli...
Oryginalne przepisy i cenne wskazówki dotyczące przygotowania ciast, kremów i niezwykłych domowych deserów.Od kremu miętowego z porzeczkami i suflecików z kwiatami lawendy po sfogliatelle ricce i...
Co należy jeść jako dziecko, by w przyszłości zostać papieżem?Gdyby dobór głowy Kościoła zależał od młodzieńczej diety, moglibyśmy to odkryć, czytając karty tej oryginalnej książki. Obok wielu...