Rozmowy o śmierci i umieraniu to nowe wydanie konwencjonalnej pozycji literatury tanatologicznej, zaliczane do najistotniej ważkich dzieł psychologicznych XX wieku. Książka mieści zapis rozmów...
Autorki bestsellerowych książek o wychowaniu od lat cieszą się niesłabnącą popularnością, jako ekspertki w dziedzinie komunikacji między rodzicami a dziećmi. Tym razem ich mądre rady dotyczące...
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziołach, lecz nie mieliście kogo zapytać. Zioła na zdrowie, dla ciała i na stole. Poznaj współczesne zielarki i ich autorskie przepisy.Współczesne zielarki...
Jak inteligentnie wydawać pieniądze i jak nauczyć dziecko dzielenia się z innymi Dawać kieszonkowe czy nie dawać? W swej najnowszej książce Ron Lieber podpowiada rodzicom, jak rozmawiać o finansach...
Wszyscy podejmujemy złe decyzje. Błądzić to rzecz ludzka: nawyki, które wyrabiamy w sobie zupełnie świadomie - papierosy, alkohol, dieta, siedzący fason życia - są głównymi przyczynami śmierci. Na...
,,Jak nauczyć dziecko spać" to rewelacyjny poradnik, który uczy, jakie powinno się wprowadzić zasady, żeby noworodki i minimalne dzieci prosto zasypiały i nie budziły się zbyt nieraz w nocy....
Jak wychowywać dzieci, aby cieszyły się życiem, miały satysfakcjonujące relacje z innymi, należycie sobie radziły i osiągały sukcesy? To pytanie zadają sobie rodzice, opiekunowie i wychowawcy od...
Książka Koniec wybuchów złości posiada opisy technik wypracowanych w ciągu wielu lat badań nad motywacją i zachowaniem dzieci. Jej autor, dr Jed Baker, wyposaża rodziców i opiekunów w narzędzia,...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – ładnie, atrakcyjnie i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków znajdziemy współczesne i...
Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały. Jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły to bestsellerowy poradnik i niezbędnik każdego rodzica.praktyczne ćwiczenia i wskazówki usprawniające opanowanie sztuki...
Kalafior jest królem.Jeśli myślisz, że kalafior można zjeść wyłącznie z masłem i bułką tartą, to znaczy, że tak naprawdę nic nie wiesz o tym cudownym warzywie. Gdyby się uprzeć, można aby go jeść...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, żeby przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, ciekawych restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najkorzystniejszych...
60 przepisów na niedużo kalorii i dużo radości. Książka "Romans z gotowaniem" powstała dzięki miłości od pierwszego wejrzenia. Spod ręki autorki wychodzą kusząco chrupiące racuchy, pyszne...
Rozmowy z pedofilem to książka niełatwa w lekturze, a zarazem niezwykle niezbędna. Jej autorka, dr Amy Zabin, jest terapeutką, która dociera do swych pacjentów przy pomocy muzyki. Tak również...
nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najkorzystniejsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na...
To fascynujące i perfekcyjne podsumowanie obecnego stanu wiedzy na temat tego, jak się rozwija mózg dziecka i jakie ta wiedza ma znaczenie. Wszyscy świeżo upieczeni rodzice powinni przeczytać tę...
Od narodzin do 3. Roku życia (a także później) dzieci przyswajają wiedzę w zachwycającym tempie. Zapewnij swojemu maluszkowi konieczną swobodę i stwórz mu najlepsze warunki do nauki i...
Dla każdej mamy, która szuka własnego sposobu na wychowywanie dzieci. Terror ekożelków to niezwykle zabawny zbiór anegdot z życia Stefanie Wilder-Taylor, i jej dzieci. Poszczególne rozdziały...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty perfekcyjnie odnajdujące się we...
Kompleksowy poradnik, który zabiera czytelnika w podróż po kocim świecie. Małgorzata Biegańska-Hendryk, autorka bloga kocibehawioryzm.pl, technik weterynarii, zoodietetyk kotów i dyplomowana...
Konserwuje żywność, upraszcza jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
Jane Goodall, najsłynniejsza na świecie żyjąca przyrodniczka, w nad wyraz interesującej i aktualnej publikacji na temat kondycji naszej planety. Kiedy patrzymy na nagłówki gazet - pogłębiający się...