Zmień swoje „za mało" w „wystarczająco korzystnie" Kochać siebie – to dla nas, pań, przeważnie duże wyzwanie. Czy naprawdę cenimy siebie za to, kim jesteśmy? Czy potrafimy siebie...
Dieta wspomagająca płodność pań i panów Niepłodność – za tym jednym pojęciem kryje się niemało problemów i schorzeń, na które medycyna nie za każdym razem ma odpowiedz. Szczęśliwie z pomocą...
nieprzerwana gonitwa między pracą, domem, przedszkolem, szkołą. Zabieganie, zmęczenie, poczucie przytłoczenia obowiązkami. Spełnianie życzeń najbliższych za każdym razem z uśmiechem na twarzy....
W dzisiejszych czasach niemało przyszłych młodych par jest bardzo kreatywnych, gdy przychodzi do planowania i przygotowania swojego ślubu, po to by ten „pokaźny dzień" stał się jeszcze bardziej...
Każdy dzień to okazja, aby pokochać na nowo Jedną z najtrafniejszych definicji miłości wypowiedział ktoś, kto miał za sobą mnóstwo lat małżeństwa: „Miłość jest tym wszystkim, przez co się razem...
Jak inteligentnie wydawać pieniądze i jak nauczyć dziecko dzielenia się z innymi Dawać kieszonkowe czy nie dawać? W swej najnowszej książce Ron Lieber podpowiada rodzicom, jak rozmawiać o...
,,Jak nauczyć dziecko spać" to wyśmienity poradnik, który uczy, jakie powinno się wprowadzić zasady, aby noworodki i nieduże dzieci prosto zasypiały i nie budziły się zbyt niejednokrotnie w...
Siostra Salomea fantastycznie gotuje. Uwielbiam jej kuchnię! Siostra Anastazja FDC O makaronach wiemy prawie wszystko. Każdy przecież od czasu do czasu gotuje spaghetti, penne, świderki czy...
Książka Koniec wybuchów złości gromadzi opisy technik wypracowanych w ciągu wielu lat badań nad motywacją i zachowaniem dzieci. Jej autor, dr Jed Baker, wyposaża rodziców i opiekunów w narzędzia,...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – spektakularnie, niebanalnie i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków znajdziemy współczesne...
To może być najważniejsze spotkanie w twoim życiuCzy wiesz, kim jesteś? Czy znasz swoją prawdziwą wartość? Czy masz odwagę odkryć nieprzemijalny diament?Książka ojca Richarda Rohra pomoże Ci...
Kalafior jest królem.Jeśli myślisz, iż kalafior można zjeść wyłącznie z masłem i bułką tartą, to znaczy, że tak naprawdę nic nie wiesz o tym cudownym warzywie. Gdyby się uprzeć, można by go jeść od...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, aby przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych...
60 przepisów na niewiele kalorii i dużo radości. Książka "Romans z gotowaniem" powstała dzięki miłości od pierwszego wejrzenia. Spod ręki autorki wychodzą kusząco chrupiące racuchy, pyszne...
świeże, zwiększone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najlepsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na słodkie...
Od narodzin do 3. Roku życia (a także później) dzieci przyswajają wiedzę w zachwycającym tempie. Zapewnij swemu maluszkowi konieczną swobodę i stwórz mu najkorzystniejsze warunki do nauki i...
Dla każdej mamy, która szuka własnego sposobu na wychowywanie dzieci. Terror ekożelków to szczególnie zabawny zbiór anegdot z życia Stefanie Wilder-Taylor, i jej dzieci. Poszczególne rozdziały...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty genialnie odnajdujące się we...
Kompleksowy poradnik, który zabiera czytelnika w podróż po kocim świecie. Małgorzata Biegańska-Hendryk, autorka bloga kocibehawioryzm.pl, technik weterynarii, zoodietetyk kotów i dyplomowana...
Dziesięć wskazówek mistrza duchowegoŚwięty Ignacy Loyola, niezastąpiony przewodnik na drodze życia duchowego, zebrał swoje doświadczenia w dziesięciu niedługich maksymach. Od wieków stanowią one...
Konserwuje żywność, usprawnia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...