wyśmienite przepisy z jajkiem w roli głównej.Jajko jakie jest, każdy widzi. Jak smakuje – no właśnie, to wcale nie musi być oczywiste! Sposobów na jego podanie jest całe dużo. Można próbować...
W każdej książce przepisy na 100 nieznacznych dań, które odwołują się do upodobań młodego pokolenia żyjącego′w biegu", dbającego o linię, lubiącego oryginalną estetykę. Wyśmienity pomysł na...
Coraz bardziej znany i coraz częściej używany także w Polsce! Jego, a także możliwości zastosowania i korzyści dla zdrowia są dużo obszerniejsze, niż powszechnie się uważa. Dlaczego olej kokosowy...
Problemów z odżywianiem i wagą nie rozwiąże ani silna wola, ani kolejna lubiana dieta - odpowiedzią jest zerwanie z cukrem. Molly Carmel, terapeutka specjalizująca się w zaburzeniach żywienia,...
Książka napisana lekkim językiem, poruszająca znaczne tematy, które dotyczą nas wszystkich. Główny autor to dziesięcioletni Krzyś, który we właściwy dla siebie sposób opisuje siebie, swoją rodzinę,...
skategoryzowane w książce porady i przepisy na nalewki pochodzą z... Wszystkąd! Jako chemik technolog środków spożywczych z wykształcenia i z racji przez sporo lat uprawianego zawodu z własnej...
ergonomiczny poradnik dla tych, którzy chcieliby zacząć hodować swoje własne warzywa. Jak się okazuje nie potrzeba do tego znacznych połaci ziemi – wystarczy skrzynka na balkonie, albo rodzinny...
Dodruk wydania z 2020 roku.Stawianie baniek jest metodą leczenia znaną od tysięcy lat, sprawdzoną i użytkowanąw medycynie ludowej od wielu pokoleń. Po zakończeniu drugiej wojny światowej, gdy...
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziołach, ale nie mieliście kogo zapytać. Zioła na zdrowie, dla ciała i na stole. Poznaj współczesne zielarki i ich autorskie przepisy.Współczesne zielarki...
Co siać w lutym a co do ziemi włożyć dopiero w kwietniu? Jak zadbać o ogród jesienią i jak przygotować grządki po zimie. No i najważniejsze – co z tymi wszystkimi plonami zrobić. Sebastian Kulis,...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – atrakcyjnie, interesująco i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków znajdziemy współczesne i...
Książka adresowana jest do wszystkich, którym miłość nie jest obojętna. A obojętna być nie może, skoro dotyczy człowieka. To jest poradnik nie tylko dla młodych, wkraczający w przestrzeń intymnych...
najkorzystniejszą alternatywą dla współczesnej, wysoko przetworzonej – a co za tym idzie – niezdrowej, sklepowej żywności, są proste, sprawdzone potrawy domowej kuchni. Tym bardziej kuchni...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, aby przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych...
Kalafior jest królem.Jeśli myślisz, że kalafior można zjeść wyłącznie z masłem i bułką tartą, to znaczy, że tak naprawdę nic nie wiesz o tym cudownym warzywie. Gdyby się uprzeć, można aby go jeść...
60 przepisów na niewiele kalorii i dużo radości. Książka "Romans z gotowaniem" powstała dzięki miłości od pierwszego wejrzenia. Spod ręki autorki wychodzą kusząco chrupiące racuchy, pyszne...
świeże, powiększone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najkorzystniejsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty wspaniale znajdujące się we...
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
perfekcyjny poradnik, z którego dowiemy się, jak wychować dziecko wytrzymałe na stres. I nie chodzi tutaj o ochronę dzieci przed stresem i niepowodzeniami, ale o to, żeby nauczyć je trafnie stresem...
Słodkie, miękkie ciasteczka na drugi śniadanie, przepięknie ozdobione i zapakowane jako niecodzienny upominek, bogate w smaku, sycące batoniki do kosza piknikowego to tylko niektóre z wielu...
Każdy łasuch powie o miodzie: „słodycz”. Ci, którzy ufają medycynie naturalnej, nazwą go cudownym lekarstwem. Dla amatorów zdrowego odżywiania się jest źródłem wielu cennych wartości odżywczych, a...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym możliwym zarysie – to spełnienie marzeń wielbicieli...