poręczny poradnik dla tych, którzy chcieliby zacząć hodować swoje własne warzywa. Jak się okazuje nie potrzeba do tego znacznych połaci ziemi – wystarczy skrzynka na balkonie, albo rodzinny ogródek...
Gdzie są granice ludzkiej wytrzymałości? Jak sporo może znieść człowiek, który zetknął się z murem obojętności, wyzwisk, niezrozumienia? Autorka rozmawia z ludźmi, którym na co dzień przyszło...
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziołach, lecz nie mieliście kogo zapytać. Zioła na zdrowie, dla ciała i na stole. Poznaj współczesne zielarki i ich autorskie przepisy.Współczesne zielarki...
Jak inteligentnie wydawać pieniądze i jak nauczyć dziecko dzielenia się z innymi Dawać kieszonkowe czy nie dawać? W swojej najnowszej książce Ron Lieber podpowiada rodzicom, jak rozmawiać o...
Co siać w lutym a co do ziemi włożyć dopiero w kwietniu? Jak zadbać o ogród jesienią i jak przygotować grządki po zimie. No i najważniejsze – co z tymi wszystkimi plonami zrobić. Sebastian Kulis,...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – ładnie, ciekawie i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków wynajdziemy współczesne i...
Książka jest kolejną publikacją w linii wydawnictwa Difin poświęconej sztuce i arteterapii. Ma formę przewodnika po metodzie projektów. Zostały w niej opisane założenia metody, jej pochodzenie i...
Kalafior jest królem.Jeśli myślisz, iż kalafior można zjeść wyłącznie z masłem i bułką tartą, to znaczy, iż tak naprawdę nic nie wiesz o tym cudownym warzywie. Gdyby się uprzeć, można by go jeść od...
Epidemia samotności rozprzestrzeniająca się w XXI wieku niszczy zdrowie fizyczne i psychiczne wielu ludzi. Mit miłości romantycznej motywuje do poszukiwania doskonałego partnera, partnerki....
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, ciekawych restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najkorzystniejszych...
60 przepisów na niedużo kalorii i dużo radości. Książka "Romans z gotowaniem" powstała dzięki miłości od pierwszego wejrzenia. Spod ręki autorki wychodzą kusząco chrupiące racuchy, pyszne...
świeże, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najkorzystniejsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na...
Dla każdej mamy, która szuka własnego sposobu na wychowywanie dzieci. Terror ekożelków to niezwykle zabawny zbiór anegdot z życia Stefanie Wilder-Taylor, i jej dzieci. Poszczególne rozdziały...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty nadzwyczajnie odnajdujące się we...
Kompleksowy poradnik, który zabiera czytelnika w podróż po kocim świecie. Małgorzata Biegańska-Hendryk, autorka bloga kocibehawioryzm.pl, technik weterynarii, zoodietetyk kotów i dyplomowana...
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
wyśmienity poradnik, z którego dowiemy się, jak wychować dziecko oporne na stres. I nie chodzi tutaj o ochronę dzieci przed stresem i niepowodzeniami, lecz o to, by nauczyć je stosownie stresem...
Słodkie, miękkie ciasteczka na drugi śniadanie, pięknie ozdobione i zapakowane jako niecodzienny podarek, bogate w smaku, sycące batoniki do kosza piknikowego to tylko niektóre z wielu pomysłów na...
Smaczne i pożywne, odpowiednie na każdą porę roku, mogą także wspomagać oczyszczanie naszego organizmu! Detoks za pomocą zup? Tak, to możliwe! Na czym polega zupowy detoks? Jak dodać swojej cerze...
Każdy łasuch powie o miodzie: „słodycz”. Ci, którzy ufają medycynie naturalnej, nazwą go cudownym lekarstwem. Dla amatorów zdrowego odżywiania się jest źródłem wielu cennych wartości odżywczych, a...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym realnym zarysie – to spełnienie marzeń sympatyków...
Książka jest jedyną pozycją w Polsce, która przedstawia proces tworzenia sprawozdania finansowego. Zastosowano w niej bogatą i aktualną wiedzę z zakresu międzynarodowych standardów sprawozdawczości...
najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Mieści 140 przepisów, od bagietek, przez najróżniejsze...