Przyjmujesz leki i chcesz odbudować mikrobiom jelitowy? A może zależy ci na długofalowym wzmocnieniu wytrzymałości albo oczyszczeniu jelit? Ta książka to mapa drogowa do wzmocnienia twojego układu...
Drętwieją ci palce? Cierpisz na zespół cieśni nadgarstka? Męczy cię ból stawów rąk? Nie musisz miesiącami męczyć się, czekając na fizjoterapię, ani płacić za prywatne wizyty. Zaproponowane w...
Odkryj tradycyjne chińskie sposoby samoleczenia chorób i naturalne terapie udoskonalające stan Twojego ciała i ducha. Autor szczegółowo omawia pojęcia medycyny holistycznej i demonstruje, jak...
Dieta ketogeniczna dla zapracowanych – coś więcej aniżeli moda Świat oszalał na punkcie diety ketogenicznej. Zdrowymi tłuszczami zajadają się celebryci, politycy, influencerzy i przedstawiciele...
Otoczenie stanowczo oddziałuje na funkcjonowanie organizmu. To, jaki prowadzimy fason życia i w jakich warunkach, a także towarzystwie przebywamy, przekłada się na jakość naszych genów i...
postępowa i szykowna grafika, zachęcające i czytelne przepisy, a także smakowite zdjęcia!Na tyle proste, iż zachęcą osoby, które nie gotują i na tyle atrakcyjne, iż mistrzowie gotowania zechcą...
praktyczny poradnik, w którym autorzy - Rodney Habib, wielokrotnie nagradzany bloger i założyciel Planet Paws, najpopularniejszej Facebookowej strony poświęconej zdrowiu zwierząt domowych oraz...
Twój mózg jest genialny FABIEN OLICARD„MÓZG JEST wspaniałY, A ZWŁASZCZA TWÓJ” – TWIERDZI popularny francuski mentalista i prezentuje, jak MOŻESZ rozwinąć jego potencjał.A dowodem na to, iż mówi...
świeże wydanie rewolucyjnego poradnika, który poprawił życie seksualne i samoocenę milionów pań. Czym jest pożądanie, czego (i dlaczego) się wstydzimy, jak fantazjujemy, dlaczego tak ważne są...
Czy za każdym razem około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH!Dlaczego własnoręcznie...
Czy cukier nas zabija? poprzez dziesięciolecia unikaliśmy tłuszczu, aby spełnić ogólnie przyjęte zalecenia dotyczące redukcji jego spożycia. Udało nam się obniżyć nasze całkowite spożycie tłuszczu...
Książka "Instrukcja obsługi przyszłości" Arety Szpury podpowie Ci, jak zostać bohaterem i zmienić świat na ulepszone. Jaka przyszłość nas czeka? Scenariusze pisane poprzez naukowców i...
funkcjonalny poradnik dla tych, którzy chcieliby zacząć hodować swoje własne warzywa. Jak się okazuje nie potrzeba do tego dużych połaci ziemi – wystarczy skrzynka na balkonie, albo rodzinny...
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziołach, lecz nie mieliście kogo zapytać. Zioła na zdrowie, dla ciała i na stole. Poznaj współczesne zielarki i ich autorskie przepisy.Współczesne zielarki...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak za każdym razem – przepięknie, interesująco i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków znajdziemy...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i...
świeże, zwiększone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najlepsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na słodkie...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty rewelacyjnie znajdujące się we...
Konserwuje żywność, usprawnia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym osiągalnym zarysie – to spełnienie marzeń...
najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez zróżnicowane...
Pojawiają się na stole na co dzień i od święta. W kuchni polskiej częściej aniżeli w innych - trudno w końcu wyobrazić sobie tradycyjny polski obiad bez zupy! Sycą, rozgrzewają, dostarczają...