Młodzi ludzie początkujący naukę w szkole ponadpodstawowej są już nad wyraz wrażliwi. Wiedzą, iż najbliższe lata będą dla nich nie tylko czasem edukacji, ale także przygotowaniem do dorosłego...
Treści zawarte w podręczniku i struktura jednostki lekcyjnej zostały tak przygotowane, by uczeń na poziomie gimnazjum podjął próby znalezienia odpowiedzi na pytania egzystencjalne i uświadomił...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Wiodąca koncepcja zadań umieszczonych w kartach pracy współgra z wymogimi zalecanymi w programie nauki religii. Ćwiczenia w nich zawarte korespondują z tematami zawartymi w podręczniku. Proponowane...
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa i pracownik...
Nasz muzyczny elementarz jest pierwszym i, jak do tej pory, jedynym na polskim rynku podręcznikiem do rytmiki i kształcenia słuchu dla 6-latków. Przy tworzeniu podręcznika autorki oparły się o...
Podręcznik przeznaczony jest dla dzieci początkujących naukę w wieku 5-6 lat. Materiał podzielony jest na cztery części. Pierwsza mieści duety dla ucznia i nauczyciela, opracowane z wykorzystaniem...
Informationen zum Titel: Workbook + Audio CD Thorough consolidation and extension of the language and skills taught in the Student's Book gives students the confidence they need to progress...
Podręcznik dedykowany jest dla najmłodszych dzieci, zaczynających naukę gry na gitarze w wieku 5-6 lat. Publikacja posiada: blisko 50 duetów dla ucznia i nauczyciela (w tym znane dziecięce...
Podręcznik przeznaczony jest dla początkujących gitarzystów – najmłodszych dzieci inicjujących naukę gry na gitarze w wieku 7-9 lat. Materiał podzielony jest na cztery części: I cz. – poświęcona...
Rund um... To seria zeszytów formatu A4 o przeróżnej tematyce, zawierających gotowe karty pracy do kopiowania. Dzięki urozmaiconym zadaniom genialnie uatrakcyjniają i uzupełniają zajęcia, pozwalają...
New English Zone to kurs sprawdzony i godny zaufania: Prosty i przejrzysty – lekcje ułożone są logicznie, materiał wprowadzany minimalnymi partiami, systematyczne powtórki pozwalają każdemu, choćby...
Publikacje Nasza muzyka 4-6 asygnowane są dla uczniów szkoły muzycznej I st. (kontynuujących naukę w klasach IV-VI). Główne założenia podręczników nawiązują do trzech pierwszych części z tej linii....
Publikacje Nasza muzyka 4-6 dedykowane są dla uczniów szkoły muzycznej I st. (kontynuujących naukę w klasach IV-VI). Główne założenia podręczników nawiązują do trzech pierwszych części z tej...
Publikacje Nasza muzyka 4-6 asygnowane są dla uczniów szkoły muzycznej I st. (kontynuujących naukę w klasach IV-VI). Główne założenia podręczników nawiązują do trzech pierwszych części z tej...
Publikacje z serii Nasza muzyka łączą mocne strony podręcznika zawierającego dużą liczba treści, solfeża, a także poręcznego zeszytu ćwiczeń. Materiał solfeżowy obejmuje melodie ludowe, utwory z...
Nowy solfeż dedykowany jest do zajęć kształcenia słuchu w szkołach muzycznych I stopnia. Adresatem publikacji są dzieci inicjujące naukę w cyklu czteroletnim, a także uczniowie procesu...
Czy można wierzyć w Kogoś, kogo się nigdy nie widziało?Sprzedana do niewoli przez własnego ojca, odrzucona przez mężczyznę, którego zamierzała poślubić, Egipcjanka imieniem Merit musi służyć...
Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna i pracownia technologii gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie...