Młodzi ludzie rozpoczynający naukę w szkole ponadpodstawowej są już nad wyraz wrażliwi. Wiedzą, iż najbliższe lata będą dla nich nie tylko czasem edukacji, ale także przygotowaniem do dorosłego...
Treści zawarte w podręczniku i struktura jednostki lekcyjnej pozostały tak przygotowane, żeby uczeń na poziomie gimnazjum podjął próby znalezienia odpowiedzi na pytania egzystencjalne i uświadomił...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
Książka Rvision en franais langue trangere (FLE), w serii Pratique adresowana do starszej młodzieży i dorosłych uczących się języka francuskiego, poziom A2. Pratique Rvision A2 pozwala uczącemu się...
Książka ucznia w kolekcji En contact, do nauki języka francuskiego, przeznaczona dla starszej młodzieży i dorosłych, poziom A1/A2. Podręcznik, który przygotowuje do natychmiastowej komunikacji. En...
Zeszyt ćwiczeń w linii En contact do nauki języka francuskiego, przeznaczonej dla starszej młodzieży i dorosłych, poziom A1/A2. Metoda, która przygotowuje do natychmiastowej komunikacji. En contact...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Wiodąca koncepcja zadań umieszczonych w kartach pracy współgra z kryteriami zalecanymi w programie nauki religii. Ćwiczenia w nich zawarte korespondują z tematami zawartymi w podręczniku....
Podręcznik z kolekcji En contact do nauki języka francuskiego dedykowanej dla starszej młodzieży i dorosłych, na poziomie B1. To podręcznik, który przygotowuje do natychmiastowej komunikacji. En...
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa i pracownik...
Czy można wierzyć w Kogoś, kogo się nigdy nie widziało?Sprzedana do niewoli poprzez własnego ojca, odrzucona przez mężczyznę, którego zamierzała poślubić, Egipcjanka imieniem Merit musi służyć...
Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna, a także pracownia technologii gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i...
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. XI. Obsługa kupujących w branży gastronomicznej to podręcznik asygnowany dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych...
Numer podręcznika AZ-22-01/18-PO-2/21, zatwierdzenie z dnia 17.04.2021 r. Podręcznik dla 6 klasy szkoły podstawowej Jezus nas zbawia uwzględnia oczekiwania zawarte w podstawie programowej z 9...
Podręcznik dla 6 klasy szkoły podstawowej Jezus nas zbawia uwzględnia wymagania zawarte w podstawie programowej z 9 czerwca 2018 roku i jest zgodny z programem nauczania nr AZ-2-01/18.Składa się ON...
Podręcznik nr AZ-12-01/18-PO-1/21 do nauczania religii rzymskokatolickiej na terenie całej Polski, z zachowaniem praw biskupów diecezjalnych, asygnowany dla klasy II szkoły podstawowej, zgodny z...
Podręcznik nr AZ-12-01/18-PO-1/21 do nauczania religii rzymskokatolickiej na terenie całej Polski, z zachowaniem praw biskupów diecezjalnych, asygnowany dla klasy II szkoły podstawowej, zgodny z...
Zbiór mieści 5 zestawów pytań (częśc pisemna) i 3 zadania (część praktyczna), które mają pomóc uczniom przygotować się do egzaminu zawodowego (technik agrobiznesu). Każdy pakiet to przykładowy...
Karty pracy do podręcznika Spotkanie ze Słowem dla pierwszej klasy gimnazjum.Spis treści:Bóg na ludzkich drogachSłowo Boga do człowiekaSłowo Boga prowadzi lud BożySłowo stało się CiałemSłowo Boże...
Podręcznik do nauki specjalistycznego francuskiego słownictwa i określeń związanych z branżą gastronomiczną, poziom B1-B2. Skierowany do starszej młodzieży i dorosłych. En cuisine et en salle łączy...