Podręcznik do nauki języka niemieckiego w zawodzie technik hotelarstwa. Uczy słownictwa charakterystycznego dla branży turystyczno-hotelarskiej. Kładzie nacisk na zwroty i wyrażenia przydatne w...
linia czterech publikacji dla czterech grup wiekowych – każda skupiona wokół kształtowania umiejętności prowadzących do nauki pisania.Grafomotoryka. Trzylatek – kolorowanie prostych ilustracji...
Druga część podręcznika Przeszłość i dziś dla klasy 1 gromadzi trzy działy odpowiadające epokom historycznoliterackim. Są to Renesans, Barok, Oświecenie. Materiał nauczania jest ułożony...
Zbiór zadań stanowi uzupełnienie podręcznika Obsługa magazynów. Kwalifikacja SPL.01. Część 2. Zadania w zbiorze zadań zostały opracowane zgodnie z wymogimi podstawy programowej 2019. Zostały...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów)....
Podręcznik gromadzi wiadomości o sztuce, jej narodowym i ogólnoludzkim dziedzictwie kulturowym. Został napisany przystępnym, zrozumiałym językiem trafiającym do uczniów. Wiadomości dotyczące sztuki...
Publikacja skierowana jest do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych i kucharz. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6....
Mimo tytułu, podręcznik Wojna i wojskowość nie jest skierowany wyłącznie do zwolenników militariów. Prezentuje największych wodzów w dziejach świata - takich jak Aleksander duży czy Napoleon - oraz...
Podręcznik do nauki zawodów fryzjer i technik usług fryzjerskich realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji A.19 (realizowanie zabiegów pielęgnacyjnych włosów). Ukazuje wiedzę i uczy...
Podręcznik do nauczania w zawodach technik mechanik oraz operator obrabiarek skrawających realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M. 19 (realizowanie obróbki na klasycznych...
Podręcznik prezentuje kwestie pojmowania obywatelstwa od starożytności do czasów najnowszych. Pokazuje relacje między władzą papieża i cesarza w średniowieczu. Ukazuje funkcjonowanie sejmu...
Publikacja skierowana do uczniów kształcących się w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.19 (realizowanie zabiegów fryzjerskich).Publikacja...
Publikacja przeznaczona do praktycznej nauki zawodu technik ekonomista w zakresie kwalifikacji A.35. Prowadzenie działalności w organizacji. Dzięki tej publikacji uczeń może kształtować...
Ćwiczenia redakcyjne dla uczniów klas 7-8 zawierają jedenaście rozdziałów poświęconych formom wypowiedzi przewidzianym w podstawie programowej na ten etap kształcenia. Są znakomitym uzupełnieniem...
Podręcznik jest przeznaczony do nauki zawodów z branży elektronicznej, informatycznej i elektrycznej (technik mechatronik, technik elektryk, technik informatyk, technik elektronik). Przekazuje...
Publikacja asygnowana dla uczniów i słuchaczy szkół oraz placówek kształcących kandydatów do pracy w branży samochodowej. Precyzyjnie przedstawiono w niej przepisy i zasady ruchu drogowego i znaki...
Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna, a także pracownia technice gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i...
Publikacja przeznaczona do kształcenia ergonomicznego w zawodzie technik usług fryzjerskich realizująca treści z zakresu kwalifikacji A.23 (Projektowanie fryzur), do użycia podczas zajęć w...
Podręcznik do nauki zawodu technik pojazdów samochodowych realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.42 (organizowanie obsługi pojazdów samochodowych). W książce omówiono m.in....
Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista realizujący treści z zakresu 3 części kwalifikacji A.35 (Planowanie, analiza ekonomiczna i sprawozdawczość). Ukazuje wiedzę i uczy umiejętności...
Podręcznik do nauki zawodu technik pojazdów samochodowych, realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M.42 (nadzorowanie obsługi pojazdów samochodowych). W książce zawarte zostały...
Podręcznik do nauki zawodu technik mechanik realizujący treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.44 (Organizowanie procesów obróbki i montażu części maszyn i sprzętów).Planowanie procesów...
Podręcznik pomaga zdobyć wiedzę i opanować umiejętności wyodrębnione w Podstawie kształcenia w zawodzie. Stanowią one podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług...