Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista realizujący treści z zakresu 3 części kwalifikacji A.35 (Planowanie, analiza ekonomiczna i sprawozdawczość). Demonstruje wiedzę i uczy umiejętności...
Podręcznik do nauki zawodu technik pojazdów samochodowych, realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M.42 (nadzorowanie obsługi pojazdów samochodowych). W książce zawarte zostały...
Podręcznik do nauki zawodu technik mechanik realizujący treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.44 (Organizowanie procesów obróbki i konstrukcji części urządzeń i urządzeń).Planowanie...
Podręcznik pomaga zdobyć wiedzę i opanować umiejętności wyróznione w Podstawie kształcenia w zawodzie. Stanowią one podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług...
Publikacja przeznaczona do praktycznej nauki zawodu technik informatyk w zakresie kwalifikacji E.12 (Montaż i eksploatacja komputerów osobistych i maszyn peryferyjnych). Została opracowana z myślą...
Koncepcja procesu została oparta na zasadzie, iż uczenie się matematyki polega na samodzielnym konstruowaniu wiedzy, rozumowaniu logicznym, krytycznym, przyczynowo-skutkowym i...
Zeszyt ćwiczeń jest ściśle skorelowany z podręcznikiem i stanowi nadzwyczajne uzupełnienie materiału. Niebanalne zadania o przeróżnym stopniu trudności pozwalają na powtórzenie wiedzy, rozbudzają...
Podręcznik do klasy 7 prezentuje zagadnienia geografii Polski na tle Europy i w perspektywie globalnej. Takie ujęcie zezwala na dogłębną obserwację różnic i podobieństw między Polską a innymi...
Understand and be understood in English with the best-selling English Pronunciation in Use. Pronunciation explanations, audio and practice for advanced level (C1-C2) learners of English. Perfect...
Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista realizujący treści z zakresu 2 części kwalifikacji A.36 (Prowadzenie i rozliczanie inwentaryzacji). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z...
Publikacja asygnowana do funkcjonalnej nauki zawodu technik logistyk w zakresie kwalifikacji A.30. Organizacja i monitorowanie przepływu zasobów i danych w procesach produkcji, dystrybucji i...
Podręcznik do nauki zawodu technik usług kosmetycznych. Realizuje wybrane treści z zakresu kwalifikacji FRK.04 i AU.61. Porusza tematykę zabiegów upiększających twarzy, szyi i dekoltu w gabinecie...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik obsługi turystycznej. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.14 (Prowadzenie informacji...
Szkoła na TAK! Podręcznik. Edukacja wczesnoszkolna. Klasa 1. Część 1Część pierwsza z czterech części podręcznika zintegrowanego mieści edukację:polonistyczną, technologiczną i muzyczną. Dzięki...
Szkoła na TAK! Podręcznik. Edukacja wczesnoszkolna. Klasa 1. Część 2Druga część z czterech części podręcznika zintegrowanego posiada edukację:polonistyczną, techniczną i muzyczną. Dzięki kącikom z...
Szkoła na TAK! Podręcznik. Edukacja wczesnoszkolna. Klasa 1. Część 4Część czwarta z czterech części podręcznika zintegrowanego zawiera edukację:polonistyczną, technologiczną i muzyczną. Dzięki...
Zeszyt ćwiczeń to nierozdzielna część kursu konieczna do przećwiczenia i utrwalenia materiału z podręcznika. Każdej stronie z podręcznika odpowiadają dwie strony zadań w zeszycie ćwiczeń. Oprócz...
cykl Motive – Deutsch Neu składa się z czterech części, jest asygnowany dla uczniów kontynuujących naukę języka niemieckiego po gimnazjum jednocześnie w zakresie podstawowym, jak i w zakresie...
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. XI. Obsługa klientów w branży gastronomicznej to podręcznik asygnowany dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych...
Podręcznik dla uczniów znaczących szkół zawodowych, a także uczniów szkół policealnych kształcących się w zawodzie sprzedawca. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18 (Prowadzenie sprzedaży)....
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik pojazdów samochodowych realizujący treści z zakresu kwalifikacji M.18. Diagnozowanie i naprawa podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych – M.18.1...
Podręcznik skierowany do uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu PDG w branży gastronomicznej.Podręcznik...
Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – skrupulatnie taki, jakiego potrzebują uczniowie:...
Zbiór jest kontynuacją części pierwszej, realizuje oczekiwania ogólne i szczegółowe podstawy programowej z zakresu rozszerzonego. Zamieszczone w nim zadania są skorelowane z rozdziałami podręcznika...