Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku...
Książka przeznaczona jest dla wielbicieli historii sztuki, dla tych, których oczarowały dawne rysunki, dla kopistów pracujących w pokaźnych muzeach i dla doświadczonych artystów pragnących rozwijać...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa i pracownik...
Der demokratische Wandel in Polen im Sommer 1989, der Fall der Berliner Mauer und die Perspektive der Wiedervereinigung Deutschlands setzten die Frage des rechtlichen Status der Oder-Neiße-Grenze...
Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna i pracownia technice gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie...
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. XI. Obsługa kupujących w branży gastronomicznej to podręcznik asygnowany dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych...
Zbiór zawiera 5 zestawów pytań (częśc pisemna) i 3 zadania (część funkcjonalna), które posiadają pomóc uczniom przygotować się do egzaminu zawodowego (technik agrobiznesu). Każdy zestaw to...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik hotelarstwa. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: Pod red. Beaty SawickiejEAN:...
Poradnik metodyczny do nauki religii w klasie pierwszej szkoły podstawowej został opracowany zgodnie z wymogami zawartymi w nowej podstawie programowej,,Podstawa programowa katechezy Kościoła...
Papierowe zabawy dla pięciolatków stawiają na doskonalenie percepcji wzrokowej, sprawności manualnej i orientacji na kartce. Wszystkie zamieszczone w publikacji projekty są autorstwa Doroty...
W podręczniku omówiono istotę łańcucha dystrybucji wraz z podstawowymi pojęciami, takimi jak: kanał dystrybucji, zasady współpracy i rozliczeń pomiędzy partnerami w kanale dystrybucji, a także...
Album ukazuje najcenniejsze dzieła malarstwa z najstarszych polskich muzeów: zapoczątkowanej na przełomie XVIII i XIX wieku w Puławach serii Książąt Czartoryskich, a także Muzeum Narodowego w...
Zbiór przeznaczony dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Zawiera 8 zestawów, w skład których wchodzą...
kolekcja,,dzisiaj matura" umożliwia skuteczne przygotowanie do egzaminu maturalnego. Vademecum z zadaniami z zakresu fizyki upraszcza usystematyzowanie wiedzy i doskonalenie wymaganych...
Język angielski jest przydatny na całym świecie. Rozmównik polsko-angielski pomoże Ci rozwiązać język w każdej sytuacji. Łączy w sobie mocne strony słownika i rozmówek. Jest zatem nadzwyczajnym...
ANGIELSKI Teksty i ćwiczenia dla progresywnych to: - niebanalne tematy poruszane w radiu, telewizji, prasie i Internecie - 120 minut nagrań rodowitych Brytyjczyków - nauka popularnych słów, wyrażeń...