Reprint broszurki z 1929 roku z łatwymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt i kur,...
Robert Winckiewicz, prawidłowo już znany wielu czytelnikom, w swojej najnowszej książce zamieszcza przepisy na nowe pyszne i zdrowe produkty. W tym opracowaniu obok wcześniejszych przepisów...
Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, lecz także warzyw i owoców....
Trudno przecenić wpływ diety na zdrowie – konsekwentnie użytkowana wspomaga przemianę materii, powiększa niepodatność na infekcje, wpływa prawidłowo na nastrój, wygląd i samopoczucie.W „Zdrowo...
W książce "Kuchenne szaleństwa" odnajdziesz zaskakująco proste przepisy na lekkie przekąski, pożywne śniadania, szybkie obiady i zdrowe desery, które możesz bez trudu przygotować w...
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych prostych sałat i sałatek. W poradniku wyszukamy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane i...
Ta książka jest skierowana do miłośników najszlachetniejszego napoju, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami genialny, pełen nieoczekiwanek świat...
Przepisy z książek kucharskich znajdujących się w tym zestawie pozwolą nie tylko zaspokoić nawet najistotniej skrywane pragnienia łakomczucha, lecz także zyskać świadomość, że potrawy z makaronem,...
wielki wybór funkcjonalnych przepisów na pyszne dżemy, konfitury i galaretki, przyrządzone z różnych owoców: jabłek, gruszek, śliwek, malin, porzeczek, fig... Smacznego! Tytuł Dżemy Autor praca...
obfity wybór poręcznych przepisów na pyszne potrawy, których najważniejszym komponentyem są ziemniaki. Zupy, sałatki, zapiekanki, przystawki... Smacznego! Tytuł Ziemniaki Autor praca zbiorowa...
Ta książka świetnie łączy tradycję z progresywnością. Fajne jest to, iż każda receptura wykorzystuje ogólnodostępne składniki, a przepisy opatrzone są atrakcyjnymi zdjęciami. To zbiór najlepszych...