Reprint broszurki z 1929 roku z łatwymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt i kur,...
Robert Winckiewicz, należycie już znany wielu czytelnikom, w swojej najnowszej książce zamieszcza przepisy na świeże pyszne i zdrowe produkty. W tym opracowaniu obok wcześniejszych przepisów...
Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, ale także warzyw i owoców....
Trudno przecenić wpływ diety na zdrowie – konsekwentnie wykorzystywana wspomaga przemianę materii, zwiększa niepodatność na infekcje, wpływa poprawnie na nastrój, wygląd i samopoczucie.W „Zdrowo...
W książce "Kuchenne szaleństwa" wyszukasz zaskakująco proste przepisy na lekkie przekąski, pożywne śniadania, szybkie obiady i zdrowe desery, które możesz bez trudu przygotować w zależności...
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych przystępnych sałat i sałatek. W poradniku znajdziemy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane i...
Ta książka jest skierowana do fanów najszlachetniejszego napoju, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami idealny, pełen niespodziewanek świat koktajli...
Przepisy z książek kucharskich znajdujących się w tym zestawie pozwolą nie tylko zaspokoić nawet najmocniej skrywane pragnienia łakomczucha, lecz także zyskać świadomość, iż potrawy z makaronem,...
pokaźny wybór użytecznych przepisów na pyszne dżemy, konfitury i galaretki, przyrządzone z przeróżnych owoców: jabłek, gruszek, śliwek, malin, porzeczek, fig... Smacznego! Tytuł Dżemy Autor praca...
znaczny dobór poręcznych przepisów na pyszne potrawy, których najważniejszym składnikiem są ziemniaki. Zupy, sałatki, zapiekanki, przystawki... Smacznego! Tytuł Ziemniaki Autor praca zbiorowa...