Łosoś zapieczony z zielonymi warzywamiKopytka z wędzonym twarogiemChałka z kruszonąZupa pomidorowa z trzech ryb i sporo innych apetycznych przepisów Kuchnia na pełnej petardzie to nie tylko zbiór...
Reprint broszurki z 1929 roku z przystępnymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt i kur,...
Robert Winckiewicz, prawidłowo już znany wielu czytelnikom, w swej najnowszej książce zamieszcza przepisy na świeże pyszne i zdrowe produkty. W tym opracowaniu obok wcześniejszych przepisów...
Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, lecz także warzyw i owoców....
Trudno przecenić wpływ diety na zdrowie – konsekwentnie użytkowana wspomaga przemianę materii, zwiększa niepodatność na infekcje, wpływa korzystnie na nastrój, wygląd i samopoczucie.W „Zdrowo...
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
W książce "Kuchenne szaleństwa" odnajdziesz zaskakująco proste przepisy na lekkie przekąski, pożywne śniadania, prędkie obiady i zdrowe desery, które możesz bez trudu przygotować w...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych prostych sałat i sałatek. W poradniku odszukamy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane i...
Ta książka jest skierowana do miłośników najszlachetniejszego napoju, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami wspaniały, pełen nieoczekiwanek świat...
Przepisy z książek kucharskich znajdujących się w tym zestawie pozwolą nie tylko zaspokoić nawet najmocniej skrywane pragnienia łakomczucha, lecz także zyskać świadomość, że potrawy z makaronem,...
pokaźny dobór użytecznych przepisów na pyszne dżemy, konfitury i galaretki, przyrządzone z przeróżnych owoców: jabłek, gruszek, śliwek, malin, porzeczek, fig... Smacznego! Tytuł Dżemy Autor praca...
pokaźny wybór poręcznych przepisów na pyszne potrawy, których najważniejszym składnikiem są ziemniaki. Zupy, sałatki, zapiekanki, przystawki... Smacznego! Tytuł Ziemniaki Autor praca zbiorowa...
Ta książka nieprzeciętnie łączy tradycję z innowacyjnością. Fajne jest to, że każda receptura wykorzystuje ogólnodostępne elementy, a przepisy opatrzone są pięknymi zdjęciami. To zbiór...