znacznanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niedużo osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak sporo nieprzeciętnych naturalnych barwników...
Katarzyna Cichopek, lubiana aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a typowo mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom dobry wzrost i rozwój, dbając o ich zdrowe...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam nieprzerwanie, że tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
Dynia to bezapelacyjnie królowa jesieni. Majestatyczna i nieszablonowa. Można jeść ją na kolisto! Pieczoną, gotowaną, smażoną a nawet na ascetycznie. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi...
Fascynacja smakami i aromatami, prekursorskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na atrakcyjną książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Ateny nie są nieskomplikowanym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć lecz i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna...
Zielone koktajle to najnowszy hit w dietetyce! Green smoothies, czyli smaczne, zielone koktajle to prawdziwa eksplozja zdrowia w pysznej formie! zasobność witamin i minerałów z zielonych (i nie...
Reprint broszurki z 1929 roku z przystępnymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt i kur,...
nieprzeciętne przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie i wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszelkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z zróżnicowanymi...
Trudno przecenić wpływ diety na zdrowie – konsekwentnie użytkowana wspomaga przemianę materii, rozszerza oporność na infekcje, wpływa korzystnie na nastrój, wygląd i samopoczucie.W „Zdrowo każdego...
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
W książce "Kuchenne szaleństwa" odszukasz zaskakująco proste przepisy na lekkie przekąski, pożywne śniadania, szybkie obiady i zdrowe desery, które możesz bez trudu przygotować w zależności...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych prostych sałat i sałatek. W poradniku znajdziemy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane i...
Ta książka jest skierowana do sympatyków najszlachetniejszego napoju, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami doskonały, pełen nieoczekiwanek świat...
Lekko & zdrowo to linia wyjątkowych książek kulinarnych zawierających przystępne przepisy na bardzo smaczne dania. Każda z książek stanowi bezawaryjną pomoc w kuchni. Proponowane receptury...
Rodzinne gotowanie to coś więcej aniżeli tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla niewielkich i obszernych. Autorka eksponuje,wyjątkowo...