Dla każdej mamy, która szuka własnego sposobu na wychowywanie dzieci. Terror ekożelków to bardzo zabawny zbiór anegdot z życia Stefanie Wilder-Taylor, i jej dzieci. Poszczególne rozdziały książki...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty znakomicie wynajdujące się we...
Kompleksowy poradnik, który zabiera czytelnika w podróż po kocim świecie. Małgorzata Biegańska-Hendryk, autorka bloga kocibehawioryzm.pl, technik weterynarii, zoodietetyk kotów i dyplomowana...
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
nadzwyczajny poradnik, z którego dowiemy się, jak wychować dziecko odporne na stres. I nie chodzi tutaj o ochronę dzieci przed stresem i niepowodzeniami, lecz o to, by nauczyć je stosownie stresem...
Słodkie, miękkie ciasteczka na drugi śniadanie, spektakularnie udekorowane i zapakowane jako niecodzienny podarek, bogate w smaku, sycące batoniki do kosza piknikowego to tylko niektóre z wielu...
Smaczne i pożywne, trafne na każdą porę roku, mogą także wspomagać oczyszczanie naszego organizmu! Detoks za pomocą zup? Tak, to możliwe! Na czym polega zupowy detoks? Jak dodać swojej cerze...
Każdy łasuch powie o miodzie: „słodycz”. Ci, którzy ufają medycynie naturalnej, nazwą go cudownym lekarstwem. Dla amatorów zdrowego odżywiania się jest źródłem wielu cennych wartości odżywczych, a...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym osiągalnym zarysie – to spełnienie marzeń...
dużo milionów osób zmaga się ze skutkami nieprawidłowego żywienia. Głównie chodzi o masę ciała, lecz problem jest o mnóstwo szerszy - źle odżywiony organizm choruje, układ odpornościowy działa...
najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Gromadzi 140 przepisów, od bagietek, przez najróżniejsze...
Pojawiają się na stole na co dzień i od święta. W kuchni polskiej częściej niżeli w innych - trudno w końcu wyobrazić sobie tradycyjny polski obiad bez zupy! Sycą, rozgrzewają, dostarczają...
Nowa książka autora bestsellerowych instruktażowych książek o sztuce, które do tej pory sprzedały się w 4 milionach egzemplarzy na całym świecie. „Maluję od dawna, od wielu lat uczę również...
W czasach, gdy półki marketów i drogerii pęcznieją od wszelkiej maści, szamponów, odżywek, masek, toników i olejków, mało kto wie, czego tak naprawdę potrzebują jego włosy. Włosing to wciąż rosnący...
W czasach, gdy półki marketów i drogerii pęcznieją od wszelkiej maści, szamponów, odżywek, masek, toników i olejków, niewiele kto wie, czego tak naprawdę potrzebują jego włosy. Włosing to wciąż...
Z ogrodu na stól. Swiezo, kolorowo i zdrowo przeczytaj online jedna z najpopularniejszych ksiazek na swiecie, od nieprzeciętniego i oryginalnego mistrza pióra: Opracowanie zbiorowe, autor ma...
Nowy, perfekcyjny sposób na odstresowanie! efektowne, wyszukane ilustracje do kolorowania. Malowanie i kolorowanie to idealna zabawa, rozwijająca zdolności plastyczne, manualne i wyobraźnię. Dla...
Na truskawki czekamy każdej wiosny z niezmiennym utęsknieniem. Nic w tym dziwnego, gdyż te nasze, krajowe są przepyszne, bo nadal uprawia się je konwencjonalnie, w gruncie. Do tego truskawki...
Producenci suplementów kuszą prostymi do zdobycia zdrowiem i korzystną formą - starczy zabrać pigułkę. Zamiast łykać tabletki, sięgnij po naturalne produkty. Proponujemy przepisy, dzięki którym...
Pomidora znamy dzięki Kolumbowi. Trudno uwierzyć, iż początkowo był uważany za roślinę trującą, hodowano go wyłącznie dla ozdoby. Dziś jest jednym z najchętniej spożywanych warzyw. Wspaniały do...
przedstawiamy przepisy na bazie polskich owoców.Wypróbuj pieczone udka kurczaka z jabłkami, a także sałatkę ze szpinaku, gruszki i sera pleśniowego, a na deser - koktajl śliwkowy na maślance....
Wracamy do korzeni i odkrywamy na nowo zapomniane przepisy. Dzięki modzie na eko coraz częściej przekonujemy się o wartości klasycznych smaków. Kuchnia regionalna oparta jest na prostych...
Francja to nie tylko zamki nad Loarą, cuda Paryża, brzegi Bretanii, wzgórza Prowansji, lecz także związane z regionami przysmaki. Oto przewodnik po „słodkiej Francji" – wynajdziecie w nim nie...
Czy wiesz, co kryje się pod hasłem superfood? To produkty odznaczające się wyjątkowo dużą wartością odżywczą, obfitujące w komponenty niezbędne dla zachowania zdrowia i korzystnej kondycji.Do...