Podręcznik Środki transportu. Część 1 wraz ze Środkami transportu. Część 2 zawiera usystematyzowaną prezentację treści nauczania w zakresie trzech części kwalifikacji wyodrębnionych w zawodzie...
Rośnie przeciętna długość życia Europejczyków. Przybywa seniorów. Współczesny emeryt to jednak człowiek intensywny, który chce jeszcze czerpać z życia pełnymi garściami. Chce spędzać czas...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik posiada rozległą wiedzę z zakresu eksploatacji i charakterystyki środków transportu, potrzebnego wyposażenia pojazdów samochodowych, kryteriów i metod przeprowadzania badań...
Książka jest akademickim podręcznikiem do nauki finansów, w którym oprócz konkretnej wiedzy z przedmiotowego zakresu znajdują się odniesienia do ekonomii, a także innych dyscyplin silnie lub słabo...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
korzystne maniery to podstawa! ale jak nauczyć się tych wszelkich zasad? Z pomocą przyjdzie Elementarz prawidłowych manier - książka zawierająca krótkie, zabawne wierszyki pokazujące sposoby...
nowe dyktanda 4-6 to zbiór najróżniejszych tekstów dyktand do czytania dzieciom. W zależności od wieku ucznia danej klasy dyktanda różnią się długością i poziomem trudności. Aby z łatwością można...
Od tego, jak zacznie się nauka matematyki, niejednokrotnie zależy, czy dziecko polubi ją w późniejszych latach. Ważne jest zatem, żeby pokazać, że matematyka nie musi być nudna i trudna.Polecamy...
Jedną z rzeczy, którą ceni sobie każdy człowiek, jest posiadanie przyjaciół. Przyjaciele sprawiają, iż nasze życie jest ulepszone i bardziej kolorowe, a nam dają możliwość poczucia się koniecznym i...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór dedykowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Mieści 8 zestawów, w skład których wchodzą...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Ziele na kraterze w kolekcji Kolorowa Klasyka to najefektowniejsze kolorowe wydanie tej powieści na rynku! Książka mieści genialne, barwne ilustracje, jej atutem jest spora, usprawniająca szybkie...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku...
Wydanie W 80 dni dookoła świata kompletne bez skrótów i cięć w treści. W tym wydaniu wynajdziesz odpowiedzi na pytania z podręcznika - „pewniak na teście”, czyli wyróznionie zagadnień, które zwykle...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Język to niezwykła materia, niezwykle chłonna, wciąż zmieniająca się. Jest zapisem naszej historii, w niej zachowały się wpływy innych kultur. Możemy dotrzeć do tych śladów, badając pochodzenie...
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa, a także...