Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i małego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który raduje się ogromnym...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku przedstawia, iż kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i...
Piotr Ogiński jest nadzwyczajnym kucharzem, potrafiącym w ciekawy sposób przekazać swoją wiedzę o tajnikach kuchni. Prowadzi nad wyraz modny blog kulinarny Kocham gotować. Lubi poznawać świeże...
Nowa książka autorki słynnego bloga AmMniam!Kulinarna podróż pełna pysznych i zaskakujących połączeń. Znajdziecie tu dania, które możecie przygotować jednocześnie dla siebie, jak i zaserwować...
Wydanie w mniejszym, bardziej ergonomicznym formacie. Koniec z długimi listami trudno przystępnych części. Dość rezygnacji z ulubionych, konwencjonalnych smaków. Jadłonomia po polsku przedstawia,...
Przepisy na łatwe do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy. Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z powodu...
Jak zamówić piwo w 25 językach, aby móc ugasić pragnienie w każdym miejscu i o każdej porze. Jak udoskonalić umiejętność zawierania nowych znajomości dzięki poznaniu gotowych zwrotów, a nie tylko...
Kolejna książka z serii Ocalić od zapomnienia poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni.odszukamy w niej charakterystykę konwencjonalnych polskich produktów spożywczych, tzn. Takich,...
Superżywność jest na ustach wszelkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, iż jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, teraz macie okazję zmienić zdanie....
Koktajle są kolorowe, smaczne i na czasie. Czy przygotowanie ich jest nieprzystępne? Oczywiście, że nie. Starczy sięgnąć po ogólno przystępne, popularne i proste komponenty. Wszystko to, co...