Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
pakiet zawiera trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok " W konwencjonalnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy posiadają mnóstwo smaków, jadamy już nie tylko...
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najmocniej urozmaiconych kuchni świata.Wśród tradycyjnych potraw odnajdziecie...
Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wykwintne a zarazem odznacza się nadzwyczajnymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek....
Chcesz zaskoczyć gości ciekawymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych unikatowych sałatek. A może chcesz posiadać dietetyczne posiłki do pracy? albo pyszne dania obiadowe, które...
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Profesjonalne podawanie serów i kawy,...
aktualnie powszechnie przyjmuje się, że dieta oparta na zbożach, owocach i warzywach strączkowych to przepustka do zdrowia i witalności. Zważywszy na ograniczony wpływ tego rodzaju diety na...
Reprint broszurki z 1929 roku z nietrudnymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt i kur,...
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych nietrudnych sałat i sałatek. W poradniku odnajdziemy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane i...
Jak słodko być zakochanym! Wszystkim, których ugodziła strzała amora, dedykujemy naszą uroczą książeczkę. Odnajdziecie w niej przepisy na wysublimowane desery i kuszące ciasta. Zróbcie we dwoje...
Cudze chwalicie, swojego nie jecie!Podzieliliśmy niniejszą książkę na dwa działy, w których pokazujemy różnorodne sposoby zastosowania w kuchni owoców z polskich sadów i ogrodów i warzyw z...