Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało niemało czynników. Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości...
ZUPY. KlasycznE, PRZECIERANE, OWOCOWE, NA ZIMNO I NA GORĄCO. KANON tradycyjnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W tomie "Zupy" znalazły się jednocześnie polewki genialnie wszystkim...
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej konwencjonalnej kuchni w języku francuskim. Wstęp gromadzi rys historyczny polskiej kuchni, a w środku 60 potraw z...
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej klasycznej kuchni w języku niemieckim. Wstęp posiada rys historyczny polskiej kuchni, a wewnątrz 60 potraw z przepisami....
JAJKA I SERY, CZYLI najkorzystniejszE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W serii,,Kanon konwencjonalnej Kuchni Polskiej" prezentujemy...
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało niemało czynników. Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości...
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, klasyczne i oryginalne. Jeśli lubisz eksperymentować, mieszać smaki, z ziemniaków...
Ksiażka kucharska o klasycznej polskiej kuchni z przepisami i fotografiami dań. Tytuł Domowa kuchnia polska wer. Niemiecka Autor Rafał Jabłoński Wydawnictwo Festina EAN 9788361511212 ISBN...
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej klasycznej kuchni w języku portugalskim. Wstęp mieści rys historyczny polskiej kuchni, a wewnątrz 60 potraw z przepisami....
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej konwencjonalnej kuchni w języku hiszpańskim. Wstęp mieści rys historyczny polskiej kuchni, a we wnętrzu 60 potraw z...
750 klasycznych polskich potraw to prezentacja najbardziej standardowych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc podstawowe...
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej klasycznej kuchni w języku polskim. Wstęp gromadzi rys historyczny polskiej kuchni, a we wnętrzu 60 potraw z przepisami....
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej konwencjonalnej kuchni w języku angielskim. Wstęp posiada rys historyczny polskiej kuchni, a we wnętrzu 60 potraw z...
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować różnorodne gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wysmakowane dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń, a także...
najlepsze pomysły są w twojej spiżarni! Yotam i jego superekipa nauczą cię, jak zastosować zwykłe, proste komponenty, które masz pod ręką. Pokażą, jak jedne produkty zastępować innymi i pomysłowo...
"Nigel to cholerny geniusz!" Jamie Oliver Gdy rozpoczyna się jesień, mamy chęć na coś, co nas nasyci i doda nam sił do wyjścia na chłód i deszcz. "Zielona uczta: jesień, zima" to...
Warzywa na stół!Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew i topinambur – siedem warzyw, kiedyś znanych i szanowanych, a dziś już zapomnianych albo przypisanych do zaledwie kilku...
Odkryj kasze na nowo!Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga Gotowaniezpasja.pl, specjalnie na zapotrzebowania tej publikacji przygotowali aż 105 pomysłowych przepisów, a wszystkie z kaszą...
W tomie "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne małe przekąski i galarety, musy, pasztety i sałatki. Kanon klasycznej kuchni...