Davide Bertinotti i Massimo Faraggi, autorzy bestsellera La tua birra fatta in casa (Twoje piwo domowe), zebrali w tej książce różnorakie receptury umożliwiające produkowanie we własnej kuchni...
- Podstawowa metoda przygotowania sera- Sery włoskie i z innych krajów- świeże receptury, nowe triki i nowe sekretyPrzygotowanie posiłków w domu ma same zalety: je się smaczniej, zdrowiej i taniej....
wielki owocowy sezon trwa! I nigdy się nie skończy. Na naszych stołach pojawiać się będą kolejno truskawki, czereśnie, agrest, porzeczki, maliny, morele, wiśnie, gruszki, śliwki, jabłka... Uff! Te...
Kochamy ziemniaki i zjadamy ich naprawdę dużo. To z pewnością najistotniej popularne warzywo na polskim stole. Nie warto jednak ograniczać się jedynie do puree podawanego na obiad razem ze...
Rewolucja zielonych koktajliW dobie fast foodów i głęboko przetworzonej żywności coraz pokaźniejszą uwagę inicjuje się zwracać na zdrowe żywienie. Przygotowane na chybcika posiłki może faktycznie...
Prezentowana kolekcja przepisów to zbiór najlepszych soków i koktajli z całego świata. Do ich przygotowania możesz zastosować popularnych owoców, takich jak jabłka czy pomarańcze, lecz także...
Gotowały moje babcie, gotują rodzice, gotuję i ja. Uwielbiam sezonową kuchnię, pełną smaków, z których można wyczarować pyszne dania. Pomysł na "Drugie śniadania i lunche" wypłynął z...
Niedzielne obiady to idealna okazja do spotkania w gronie rodziny lub przyjaciół. Lecz cóż zrobić, żeby nie jeść na okrągło schabowego? starczy skorzystać z naszych przepisów. W tek książce...
Książka kucharska z przepisami na przepyszne sałatki i dania z grilla - nie tylko w tradycyjnym wydaniu. Genialne steki, kotleciki, szaszłyki, krewetki i warzywa - a wszystko owiane aromatycznym...